Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ingvild Kjerkol ny helse- og omsorgsminister med ansvar for apotekene

Kjerkol har sittet åtte år på Stortinget og har vært i Helse- og omsorgskomiteen de siste fire årene. – Det er positivt med en helseminister som kjenner helsepolitikken så godt. Hun har gode forutsetninger for å se de store behovene som finnes på legemiddelområdet, mener Per T. Lund.


Jostein Soldal
14. oktober 2021

På apotekområdet har Ingvild Kjerkol markert at hun er sterk tilhenger av enkel tilgang til influensavaksinering i apotek.

Bernt Sønvisen

Vis Skjul bildetekst

Ingvild Kjerkol har vært en markert helsepolitiker de siste fire årene, og var fraksjonsleder og helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet på Stortinget. Hun har blant annet vært opptatt av legemiddelberedskap og vaksinetilgang, og har hatt klare meninger om digitalisering i helsetjenesten.

Ønsker vaksinering i apotek

På apotekområdet har Kjerkol markert at hun er sterk tilhenger av enkel tilgang til influensavaksinering i apotek. – Det er en god idé. Vi er for!, sa hun til Dagbladet da spørsmålet om mer bruk av apotekene for å øke vaksineringsgrad sto på dagsordenen i 2018.

– I disse dager står 1 000 apotek klare til å sette de første influensavaksinene. Da er det godt å vite at vi har den nye helseministerens fulle støtte i dette viktige arbeidet. Hun har fortsatt mulighet til å involvere apotekene også i det offentlige influensavaksinasjonsprogrammet. Apotekene står klare, erklærer Per T. Lund, adm. direktør i Apotekforeningen.

Lund minner også om at Kjerkols partifelle Tellef Inge Mørland så sent som i vinter var opptatt av at apotekene burde få en rolle i koronavaksineringen. Han har også uttrykt at apotekene kan få en større rolle knyttet til veiledning om riktig legemiddelbruk, og at dette kan avlaste fastlegene. 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring