Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

– La apotekene beholde rekvireringsretten

Apotekene kan bidra til å opprettholde tilbudet om koronavaksinering, selv om kommunene avvikler vaksinasjonssentrene. Men da må farmasøytene fortsatt kunne rekvirere vaksinene.


Eva Cecilie Mo Skreiberg
6. september 2021

Vaksinering i apotek er et sikkert, trygt og tilgjengelig tilbud for hele befolkningen. La oss beholde denne rekvireringsretten, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen. (Foto Apotekforeningen)

Vis Skjul bildetekst

Farmasøyter i apotek fikk i mars 2021 en midlertidig rekvireringsrett for vaksiner mot covid-19.

Denne retten opphører 1. januar 2022.

– Rekvirering og administrering av vaksiner i apotek kan være et nyttig supplement til kommunenes egne vaksinetjenester, også etter 1. januar. Vaksinering i apotek er et sikkert, trygt og tilgjengelig tilbud for hele befolkningen. La oss beholde denne rekvireringsretten, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Apotekforeningen har understreket behovet for å videreføre rekvireringsretten i et brev til Helse- og omsorgsdepartementet.

– Apotekene har stått på og lagt ned en kjempejobb for å kunne være et enkelt og trygt supplement vaksinesentrene. Særlig er det lagt ned en stor innsats i Oslo. Det ville være veldig synd om dette arbeidet nå blir forgjeves. Apotekforeningen jobber derfor for at farmasøytene skal beholde rekvireringsretten for koronavaksinering, sier Andresen.

 

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring