Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Revidert nasjonalbudsjett: Ingen endringer for apotekene

I et revidert nasjonalbudsjett sterkt preget av koronatiltak, er det ingen endringer som direkte påvirker apotekene.


Jostein Soldal
12. mai 2021

Det er ikke noe i revidert nasjonalbudsjett som direkte berører apotekene, konstaterer Oddbjørn Tysnes.

Kubrix

Vis Skjul bildetekst

– Det er flere store justeringer i helsebudsjettet for i år i regjeringens forslag til revidert budsjett, som følge av koronapandemien. Apotekene blir imidlertid ikke direkte berørt av dette, sier Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.

På legemiddelområdet foreslår regjeringen at det bevilges penger til å forberede en pilot for anbud på enkelte blåreseptlegemidler.

«Det foreslås å øke bevilgningen med 5,5 mill. kroner til forberedelse av en pilot for anbud av folketrygdfinansierte legemidler. Tiltaket følger opp områdegjennomgangen på legemiddelområdet. Legemiddelverket vil ha ansvar for piloten og utgifter til etablering og koordinering av spesialistgrupper, utarbeidelse av konkurransegrunnlag og rammeavtaler og andre forberedelser», skriver Finansdepartementet.

– Anbud kan redusere utgiftene på enkelte legemidler, selv om det er stor usikkerhet om hvor store innsparingene vil bli.  Det er viktig at legemidler som blir anbudsutsatt går over til å få generisk konkurranse med trinnprisregulering når patenttiden er ute. Hvis ikke risikerer man at dette tiltaket underminerer trinnprissystemet, sa Tysnes i en kommentar til områdegjennomgangen fra Vista analyse.

– Dersom anbud skal innføres er det også avgjørende at det blir gjort på en måte som er enkelt gjennomførbar i alle de systemene som skal håndtere dette, tilføyer han nå.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring