Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Signerer IT-avtale verdt 430 millioner kroner

Avtalen om utvikling av nytt bransjesystem for apotek er signert. Nå går Capgemini i gang med arbeidet på oppdrag fra DIFA as og apotekbransjen.


Jostein Soldal
17. oktober 2017

­– Dette er en stor milepæl og noe vi har jobbet frem mot i flere år, sier Terje Wistner i Apotekforeningen. Han er også daglig leder i datterselskapet DIFA.

Det er DIFA as som inngår avtalen med Capgemini på vegne av apotekbransjen. Avtalen har en økonomisk ramme på nær 430 millioner kroner over en 10-årsperiode. Dette inkluderer også videreutvikling, drift og vedlikehold. Samtidig inngår DIFA avtaler med apotekaktørene som binder dem for en tilsvarende periode.

Apotekene skal innen september 2019 få et helt nytt it-system som skal ta hånd om all digital kommunikasjon med offentlige systemer, som e-resept, Helfo og helseforetakene. Systemet skal også sørge for rapportering tilbake til det offentlige, og skal gjøre det lettere for apotekene å overholde lover og regelverk. Systemet skal i tillegg bl.a. legge til rette for at apotekene kan gi enda bedre råd og pasientinformasjon.

Pasientjournal kommer først
– Et system for pasientjournal i apotek er det aller første som må på plass. Med nye helsetjenester i apotek, som Medisinstart, må apotekene kunne føre journal. Dette skal tas i bruk allerede neste vår. Det andre som haster, og som må leveres før hele bransjesystemet er ferdig utviklet, er systemer for implementering av EUs forfalskningsdirektiv, som skal sikre at ikke falske legemidler dukker opp i apotekene. Dette må være på plass innen februar 2019, forteller Wistner.

Capgemini kjøper Espire AS
Avtalen med Capgemini innebærer også at de, forutsatt godkjenning fra Konkurransetilsynet, kjøper IT-selskapet Espire fra DIFA as. Det er Espire som har utviklet dagens IT-løsning for apotek med FarmaPro og Norsk Apoteknett. Denne løsningen skal benyttes videre inntil det nye bransjesystemet og butikk- og logistikksystemene til apotekene er på plass.

Terje Wistner forteller at kompleksiteten i dagens system, og nye krav og forventninger fra både apotekene og myndighetene, har gjort det nødvendig å starte utviklingen av et helt nytt bransjesystem. Samtidig har det vært viktig å sikre at eksisterende kompetanse i Espire blir ivaretatt for videre forvaltning av dagens løsning og utvikling av ny bransjeløsning. Dette blir godt ivaretatt gjennom Capgemini’s kjøp av Espire.

En enklere apotekhverdag
– En av utfordringene til apotekbransjen er at myndighetenes it-strategier på helseområdet er fragmentert og ikke alltid konsistente. Da må vi som bransje selv ta ansvar, og skape sammenheng og logikk i våre egne systemer. Det er jeg sikker på at vi skal få til gjennom samarbeidet med Capgemini.

Viktige mål for det nye systemet er å gjøre arbeidsprosessene i apotek enklere, og å bidra til å øke pasientsikkerheten ytterligere.

 

 

DIFA og Capgemini signerte avtalen om utvikling av utvikling av nytt bransjesystem for apotek tirsdag 17. oktober.

Capgemini

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring