Gå til innholdet

Apotekforeningen

Helsepolitikk

Ungdom viste stor interesse for farmasiutdanningen

Takk, nå vet jeg hva jeg skal gjøre med livet mitt, sa en av elevene etter å ha vært på Apotekforeningens stand om farmasiutdanningen denne uka.


Vendil Åse
17. februar 2023

– Jeg synes farmasi er et fantastisk studie, sier farmasistudent Sofie Gangsø.

Vis Skjul bildetekst

Det forteller farmasistudent Sofie Gangsø. Hun stod på Apotekforeningens stand om farmasiutdanningen i Telenor Arena 15. og 16. februar. Til daglig er hun er tredjeårsstudent ved OsloMet og for tiden i praksis ved Apotek 1 Helseparken i Sandefjord.

– Det er mange engasjerte ungdom. Jeg er så imponert. De har gode spørsmål og jeg har hatt mange fine samtaler, sier Gangsø.

Rundt 15 000 elever var innom utdanningsmessens to dager.

Der det er legemidler, der kan vi jobbe

Hun er ikke i tvil om at det er viktig å være til stede på arenaer som utdanningsmesser og karrieredager. Hun snakker av erfaring.

– Jeg byttet til farmasistudiet i siste liten fordi jeg hørte om det på en karrieredag på skolen, sier hun.

Det er viktig å få frem både hva en farmasøyt er, og hva farmasiutdanning består av. Hun har ikke tall på hvor mange hun har snakket med på disse to dagene, men stemmen har ikke fått mye hvile.

– Jeg synes farmasi er et fantastisk studie. Jeg pleier å si at der det legemidler, der kan vi jobbe. Legemidler og helse vil alltid være relevant. Det er lett å få jobb når du er ferdig med studiet og det er lett å få jobb underveis i studiene, sier hun.

Delt ut over 1000 brosjyrer

– Jeg har snakket med så mange flotte ungdommer disse to dagene. Velger noen av disse farmasi, så er vi veldig heldige, sier seniorrådgiver og farmasøyt Janne Smedberg i Apotekforeningen.

Smedberg har vært ansvarlig for standen disse to dagene, og er imponert over engasjerte og nysgjerrige elever. De har delte ut over 1 000 brosjyrer, og 400 elever fikk små blokker med det periodiske systemet inni.

–  Vi pratet både med de som visste hva farmasi var, og som vi kanskje ga det siste dyttet for å velge farmasiutdanningen. Og så fikk vi også snakket med alle de som var i målgruppen, glad i realfagene og helse, men som ikke visste hva farmasi var.

I tillegg var det mange studieveiledere til stede på utdanningsmessen.

– Så nå er de oppdatert på farmasiutdanningen også, sier Smedberg.

Les også: Fire grunner til å studere farmasi

Er du nerdy?

Tilbakemelding fra stander rundt var at det var så god stemning hos Apotekforeningen og farmasiutdanningen. Mye av dette skyldes nok konkurransen, mener Smedberg.

– Vi traff virkelig med konkurransen vår. Den gikk ut på å finne ord og setninger ved hjelp av det periodiske systemet. De beste forslagene fordelt på de to dagene var med i trekningen av 30 premier fra Boots, Apotek 1 og Vitusapotek. Over 150 stykker leverte inn forslag.

Her er noen av bidragene: «SOLrIK», «Ho Er NOKO SEIN No At», «HOSTe Og HArKEr», «NiSSEr», «BeYONCe Er BaBe», «Ho Er FIN» og «TePOSe».

Apotekforeningens årlige rekrutteringskampanje

Apotekforeningen har i disse dager sin årlige rekrutteringskampanje for å få flere til å velge farmasistudiet. Kampanjen varer til 15. april, som er fristen for å velge høyere utdanning.

Nytt av året er nye brosjyrer og plakater, og nettsiden farmasifag.no har fått ny design. I tillegg får studieveiledere informasjon om studie, og flinke farmasøyter blir løftet frem og kunnskap blir spredt i sosiale medier.

For å øke kjennskapen til farmasiutdanningen, hadde også Apotekforeningen en stand for farmasiutdanningen på utdanningsmessen i Telenor Arena 15. og 16. februar. Til stede på standen var en student, representanter fra kjedene og Norges Farmaceutiske Forening.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring