Gå til innholdet

Apotekforeningen

Statistikk

Norske apotek versus europeiske apotek

Hvordan er apotek i Norge sammenlignet med apotek i resten av Europa? Hvor store er apotekene i snitt? Hvor mange ansatte har de? Og kan innbyggerne kommer på apoteket for å få Medisinstart eller ta influensavaksine i hele Europa?


Vendil Åse
18. juni 2018

Hvert år gir den europeiske apotekforening (PGEU) ut en rapport over apotekbransjen i medlemslandene. Her sammenligner vi apotek i EU med apotek i Norge i 2017.

 Kilder: “Annual report 2017. Measuring health outcomes in community pharmacy” (PGEU) og Apotekenes bransjestatistikk

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relatert InnholdApotek- og legemiddelstatistikk

I fjor brukte vi legemidler for mer enn 27,1 milliarder kroner i Norge. Det tilsvarer at hver av oss i gjennomsnitt brukte legemidler for 5 076 kroner. Det offentlig dekket omtrent tre fjerdedeler av legemiddelutgiftene.

Les mer statistikk

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2023
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring