Gå til innholdet

Apotekforeningen

Vi mener

– Utvid Medisinstart til pasienter med diabetes type 2!

Ny forskning viser at Medisinstart hjelper pasienter som bruker legemidler mot diabetes type 2. – La de få Medisinstart på lik linje med hjerte- og karpasienter, oppfordrer Hanne Andresen i Apotekforeningen.


Vendil Åse
8. mai 2024

– Det er en meget «lavthengende frukt» å utvide Medisinstart til også å gjelde for de som starter med et nytt legemiddel mot diabetes type 2, sier Hanne Andresen i Apotekforeningen. (Foto: Kubrix)

Vis Skjul bildetekst

Diabetes type 2 er den sykdommen som vokser raskest i verden. Behandler man ikke diabetes riktig, kan det oppstå alvorlige senkomplikasjoner som blant annet hjerte- eller karsykdom, nyresykdom eller synstap.

– Det er ingen hemmelighet at mange legemiddelbrukere har problemer med å bruke legemidler riktig. Det er heller ingen hemmelighet at det gjøres alt for lite for å sikre riktig legemiddelbruk, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

Per i dag kan bare pasienter som skal starte med et nytt legemiddel mot en hjerte- eller karsykdom få Medisinstart i apoteket. Flere norske studier viser at denne pasientgruppen får løst sine legemiddelrelaterte problemer og får bedre etterlevelse etter å ha hatt veileldningssamtaler i apoteket. En nylig publisert studie viser nå det samme for pasientgruppen som bruker legemidler mot diabetes type 2.

– Det er en meget «lavthengende frukt» å utvide Medisinstart til også å gjelde for de som starter med et nytt legemiddel mot diabetes type 2. Hvis helsemyndighetene vil, kan apotekene tilby Medisinstart til pasienter med diabetes type 2 på veldig kort varsel, sier Andresen, og legger til:

– Nå har beslutningstakerne her i landet en gyllen mulighet til å slå et ekstra slag for pasienter med diabetes type 2. Kanskje den nye helseministeren Jan Christian Vestre tar ballen?

Les også: Medisinstart hjelper 9 av 10 pasienter med legemiddelrelaterte problemer

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring