Gå til innholdet
Helsepolitikk

Stor interesse for farmasiutdanning ved Universitetet i Oslo

Forventningsfulle elever fra videregående skoler i Oslo-området deltok 5. mars på «Åpen dag» ved Universitetet i Oslo (UiO). Også i år var interessen for farmasiutdanningen stor.


Anders Dahl
5. mars 2020

Forventningsfulle elever deltok 5. mars på «Åpen dag» ved Universitetet i Oslo (UiO)

Forventningsfulle elever deltok 5. mars på «Åpen dag» ved Universitetet i Oslo (UiO)

Vis Skjul bildetekst

Formålet med «Åpen dag» på UiO er at potensielle studenter kan besøke campus, snakke med studenter og få et lite innblikk i studiehverdagen. Farmasøytisk institutt var godt forberedt.
 

– Av erfaring vet vi at mange elever er interessert i farmasistudiet, og vi har derfor valgt å holde to informasjonsmøter om studiet. Dette er vi ganske alene om. Det er veldig gøy at interessen for farmasiutdanningen vår er så stor, sa Torstein Helleve, kommunikasjonsrådgiver ved Farmasøytisk institutt, UiO. 
 

UiO tar årlig opp ca. 70 farmasistudenter. Nå er studiestedet spente på hvem som kommer til å søke seg til farmasiutdanningen innen 15. april. 
 

– Vi ønsker så klart at de beste elevene skal studere hos oss. Vi håper nå at mange av de som har vært innom oss på «Åpen dag» har blitt inspirert til å søke seg til farmasistudiet, sa Helleve.
 

Karoline Sparby var en av studentrepresentantene som stod på stand i Georg Sverdrups hus. Der besvarte hun spørsmål fra nysgjerrige elever som var interessert i farmasistudiet. 
 

 

Farmasistudent Nawid Esmailkhel sto på stand i Vilhelm Bjerknes' hus. Her fortalte han grundig om hva man skal igjennom hvis man velger farmasiutdanning og om hvordan studietiden er.  
 

I tillegg til informasjonsmøter og stands var det satt opp to foredrag på agendaen. 
 

Maria Bich-Thuy Truong holdt foredrag om den nye appen mot svangerskapskvalme, og effekten av den. Hun snakket til en fullsatt sal med potensielle studenter. 
 

– Det finnes flere apper om svangerskap, men det som gjør appen «MinSafeStart» unik er at den har fokus på svangerskapskvalme. Mange gravide er ferdig med kvalmen når de etter hvert kommer til svangerskapskontroll. Farmasøyter kan, sammen med appen, bidra til at kvinner får det litt lettere i den første fasen av svangerskapet, sa Truong. 


TILBAKE

Relaterte artiklerApotekforeningen © 2020
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring