Gå til innholdet
Personvern

Apotekforeningens personvernerklæring

Hensikten med denne personvernerklæringen er å hjelpe deg med å forstå hvilken informasjon Apotekforeningen og tilsluttede selskaper som behandlingsansvarlig behandler når du besøker nettsiden vår, samt hvorfor og hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Hvorfor bruker vi personopplysninger?

Vi behandler dine personopplysninger for tre ulike formål:

1. Nyhetsbrev
Hvis du velger å melde deg på vårt nyhetsbrev, vil e-postadressen du registrerer bli lagret i vår database. Vi behandler også ditt navn, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement. Rettslig grunnlag for dette er samtykke, jf. GDPR artikkel 6 nr. 1 a). Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement ved å trykke på lenken nederst i nyhetsbrevet. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.

2. Bestillingsskjema
Skulle du velge å bruke bestillingsskjemaet så blir informasjonen din lagret i vår database, samlet inn og sendt til oss i en e-post. Vi trenger denne informasjonen for å kunne sende deg brosjyrene du bestiller. Det rettslige grunnlaget er derfor oppfyllelse av avtale, jf. GDPR artikkel 6 nr. 1 b). Informasjonen som lagres er navn, adresse, e-postadresse, poststed, postnummer og eventuell informasjon som legges i fritekstfeltet. Informasjonen slettes hver sjette måned.  

3. Informasjonskapsler
For at dine besøk på våre nettsteder skal være så gode som mulig, bruker vi i Apotekforeningen informasjonskapsler, bedre kjent som cookies, på vår nettside. Ønsker du å vite mer om informasjonskapslene som benyttes så trykk på lenken med navn Informasjonskapsler. Her finner du også informasjon om hvor lenge informasjonskapslene lagres. Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger gjennom informasjonskapsler er berettigede interesser, jf. GDPR artikkel 6 nr.1 f). De berettigede interessene er å ha en velfungerende nettside, å bruke statistikk for å forbedre nettsiden, samt å markedsføre kampanjene våre.

Du kan velge å blokkere informasjonskapslene i nettleseren din dersom du ikke ønsker at informasjonen informasjonskapslene samler inn skal bli tilgjengelig for eksempelvis Google eller Youtube. Dette finner du veiledning for hos Nettvett

Les mer om hva informasjonskapsler er og hvilke Apotekforeningen bruker i vår cookieerklæring.

Vi skal ta vare på opplysningene dine

Vi lover å oppbevare personopplysningene dine trygt. Dine personopplysninger forblir hos oss og våre underleverandører, med mindre en utlevering er lovpålagt. Vi er kun interessert i de personopplysningene som gir oss muligheten til å oppfylle formålet med tjenestene og informasjonen vi leverer til deg. Dataene dine befinner seg EU/EØS, ingen andre steder i verden. Imidlertid blir informasjon vi samler inn gjennom cookies tilgjengeliggjort for firmaer i og utenfor Europa, som Google, Facebook og Youtube. Du finner mer informasjon om dette i vår cookieerklæring, som du finner ved å trykke på lenken Informasjonskapsler nederst på siden.
   

Dine rettigheter

Du har rett til å se personopplysningene vi har lagret om deg, og spør du oss så skal vi svare deg ved første anledning, senest innen 30 dager. Du har også rett til å kreve retting, sletting, begrensning, eller eksport av dine personopplysninger, samt å protestere mot behandlingen vår. Dersom du ønsker dette så sender du oss en epost på personvern@apotek.no. Det samme gjelder selvfølgelig om det er noe annet du skulle lure på om temaet personvern. Øvrig kontaktinformasjon finner du nederst på denne siden.

Vi håper du vil snakke med oss først, men skulle du ikke være fornøyd med hvordan vi behandler deg og dine data, står du fritt til å melde dette til Datatilsynet. Kontaktinformasjon er tilgjengelig på nettsiden.
  

Oppdatering av personvernerklæring

Det kan være vi fra tid til annen må endre på personvernerklæringen, dette blir du ikke varslet om. Vi anbefaler deg derfor å besøke denne siden av og til for å holde deg oppdatert. Vi vil uansett alltid ivareta dine rettigheter etter gjeldende personvernregler.
 

 

 

Apotekforeningen © 2021
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring