Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

DIFA - digital fornyelse i apotek

Apotekforeningen skal koordinere og ivareta felles interesser mot offentlige IT-initiativ, inklusive myndighetenes satsninger innen e-helse. Eksempler her er «Én innbygger - én journal», elektronisk oppgjørsordninger for h-resepter, utvikling og drift av elektroniske resepter.


24.09.2015

DIFA - digital fornyelse i apotek

Terje Wistner, direktør for teknologi og e-helse i Apotekforeningen, leder styringsgruppen for prosjektet med digital fornyelse i apotek.

Apotekforeningen skal i tillegg etablere IT-løsninger som gir felles funksjonalitet og effektive samhandlingsprosesser mot offentlige tjenester og løsninger. I den forbindelse er det satt ned et felles prosjekt i apotekbransjen som skal se på de fremti- dige samarbeidsområdene. Prosjektet har fått navnet Digital fornyelse i apotek- bransjen (DIFA).

 

DIFA skal resultere i anskaffelse av felles bærekraftige løsninger for apotek som understøtter apotekbransjens og helse- sektorens behov på kort og lang sikt. Vi regner med at utvikling av nye løsninger vil ta noen år.

 

Nye digitale løsninger som fremmer samhandling og informasjonsdeling vil både kunne redusere feil og forbedre den terapeutiske effekten av legemiddel- behandlingen. Vi utreder nå nye bransje- løsninger for apotek og målet er å utvikle sikre, fleksible og fremtidsrettete løsninger som støtter opp under offentlige IT- initiativ, både nå og i fremtiden. I tillegg er det viktig at de fremtidige løsningene i apotek støtter kunde- og brukeropplevelsen på en god måte.

 

Forprosjektet i DIFA er godt i gang og det er i hovedsak tre viktige leveranser her:

 

  1. Avklare omfanget av det som inngår i felles løsninger
  2. Beskrive hvordan fremtidige prosess- er skal se ut, hvilke funksjoner som inngår, hvordan arkitekturen skal se ut og hvordan vi skal styre og forvalte felles løsninger
  3. Oppsummere alle utredning i en felles anbefaling til styringsgruppen i prosjektet. 

Forprosjektet i DIFA skal være klart i løpet av 2015 med en forventing til tidsplan for utvikling og innføring av løsningene.

Av Terje Wistner, Apotekforeningen


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring