Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyhet

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Nettapotek positivt for kunden

Fra neste år blir det mulig å handle reseptpliktige legemidler fra internettapotek.


10.09.2015

Nettapotek positivt for kunden

- Vi er opptatt av at forsendelse må være like trygt og at rådgivningen må være like god som i vanlige apotek, sier Per T. Lund i Apotekforeningen.

Regjeringen åpner for etablering av internettapotek i Norge. Helseministeren foreslår forskriftsendringer slik at det skal bli tillatt å sende reseptpliktige legemidler til kunder over hele landet. Hittil har forsendelse av reseptlegemidler vært begrenset til nærområdet rundt det enkelte apotek.

 

– Nettapotek vil være en forenkling for mange. Særlig for folk som bor i distriktene, og som har langt til nærmeste apotek, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding


Forslaget innebærer at bare apotek som driver et fysisk utsalgssted skal kunne etablere nettapotek som et tilleggstilbud. Det blir tydelige krav til sporing av forsendelsene og at kunden må kvittere for mottak av legemiddelet.

 

– Vi deler helseministerens syn om at dette vil bli en forenkling for noen av apotekenes kunder. Samtidig er vi opptatt av at forsendelse må være like trygt og at rådgivningen må være like god som i vanlige apotek. Min vurdering er at disse hensynene er godt ivaretatt i høringsforslaget, sier adm. direktør Per T. Lund i Apotekforeningen.

 

Forslaget legger opp til strenge krav til identifisering av kunden før nettapoteket kan få tilgang til e-resepten. Dette er i samsvar med apotekbransjens egne krav om at kunden også må identifisere seg i apoteket. Vi registrerer at Helsedirektoratet trolig må bruke 2016 på å utvikle disse sikkerhetsløsningene.

 

– Apotekbransjen er opptatt av at regelverket må balansere kravene til personvern og pasientsikkerhet opp mot enkelhet og tilgjengelighet. Vi oppfatter at det foreliggende høringsforslaget i all hovedsak ivaretar denne balansen på en god måte, sier Lund.

 

I følge Per T. Lund er det for tidlig å si hvordan nettapotek vil påvirke eksisterende apotek, og om apotek kan bli nedlagt som følge av økt forsendelse av legemidler. 


 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring