Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt om apotek

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Julehilsen fra Apotekforeningen

Per T. Lund ønsker å takke alle apotekansatte for innsatsen i året som har gått og ønsker god jul


Per T. Lund
22. desember 2021

Kjære alle apotekansatte

For et år dette har vært. Det har vært smitte her og smitte der, men apotekene har nokså uforstyrret fortsatt å levere varene. 

På denne tiden i fjor hadde de første koronavaksinene blitt godkjent, og vaksineringen kunne endelig starte. På vårparten fikk vi nyheten om at apotekene kunne både rekvirere og administrere vaksiner mot covid-19

Det førte blant annet til en ordning i Oslo der apotekene hjalp kommunen med å sette over 15 000 koronavaksiner. Oslo kommune var takknemlige og oppsummerte samarbeidet med apotekene som veldig godt.

Det ser nå ut til at året ender med at apotekene får bidra enda mer. Lokalapoteket på Brandbu satte i forrige uke over 150 koronavaksiner på en dag. Det må jeg si er både gledelig og imponerende! 

Vi har bedt om å få hjelpe til med vaksinering i langt over et år. Det er selvfølgelig trist at det som skulle få ballen til å begynne å rulle var en ny variant av koronaviruset. Men nå er vi i hvert fall tett på den ballen. 

Apotekforeningen har jobbet med å sikre apotekenes økonomiske rammevilkår. Slik at apotekene får betalt for den jobben dere gjør, men det er krevende å få gehør. 

Vi har også fått en plass rundt bordet når e-helsestrategiene blir lagt og sagt ifra at det er urimelig at apotekene må betale for bruk av e-resept når det er myndighetene som pålegger oss dette. 

Og ikke minst – Vi jobber for at Medisinstart også skal gjelde for diabetes type-2 pasienter. 

2021 var det året ballen virkelig begynte å rulle.

Myndighetene har endelig skjønte at alt helsepersonell kan og må bidra.I midten av desember sa helseministeren at apotekene kan mobiliseres

Apotekforeningen har etterlyst et system som gjør det lettere for kommune og apotek å samarbeide. Nå har endelig myndighetene fått på plass det vi har etterspurt og de lover veldig godt for årene som kommer.

Jeg vil takke for innsatsen og ser frem til 2022.

God jul!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring