Gå til innholdet

Apotekforeningen

Aktuelt

Levér ubrukt antibiotika tilbake til apoteket

Verdens antibiotikadag 18. november blir markert med en kampanje som understreker apotekenes rolle i kampen mot antibiotikaresistens.


Vendil Åse
15. november 2021

Kampanjen er et samarbeid mellom Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP) og apotekene.

– Antibiotika som kastes i søpla eller i toalettet kan være med på å skade naturen og gjøre bakterier resistente mot antibiotika. Returnerer du ubrukt antibiotika til apoteket bidrar du både til å ta vare på naturen og å forebygge antibiotikaresistens, sier Sigurd Høye, allmennlege, førsteamanuensis og leder for Antibiotikasenteret i primærmedisin (ASP).

Når kundene leverer ubrukte medisiner og antiobiotikarester til apoteket, destrueres alt forsvarlig.

Les mer: Apotek jobber daglig med å bekjempe antibiotikaresistens

Kampanjen i apotekene varer i hele uke 46. Apotekene kommer til å dele ut egne returposer til kunder som har fått en resept på antibiotika, og oppfordre dem til å levere tilbake medisinrester til apoteket.

– Apotek tar alltid imot alle typer medisinrester, ikke bare antibiotika. Men det er dessverre ofte slik at pakningsstørrelsen ikke er den samme som lengden på en kur, og pasientene sitter derfor igjen med ubrukt antibiotika, sier fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

– Selv om denne kampanjen pågår nå, kan du alltid, gjennom hele året, returnere ubrukte medisiner til apoteket, sier Høye.

Returnerer du ubrukt antibiotika til apoteket bidrar du både til å ta vare på naturen og å forebygge antibiotikaresistens, sier Sigurd Høye, allmennlege, førsteamanuensis og leder for Antibiotikasenteret i primærmedisin (ASP).

Siri Jensen, UiO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Hver tirsdag sender vi ut våre egne nyheter, samt de viktigste sakene fra myndigheter, media og utland.

I want to sign up:

Les mer om datasikkerhet

Datasikkerhet:  Apotekforeningen vil ikke selge eller på annen måte videreformidle dine detaljer. Nyhetsbrevkategorien du abonnerer på vil kun brukes til å sende deg relevant informasjon fra Apotekforeningen.  Informasjonen vi registrerer om deg er: navn, e-postadresse, din IP-adresse og dato for registrering eller endring av ditt abonnement.  For at vi skal kunne registrere deg vil du motta en e-post som du må bekrefte ved å klikke på en lenke i e-posten.  Du kan til enhver tid si opp eller endre ditt abonnement. Ved oppsigelse blir alle dine data automatisk slettet fra vår database.


TILBAKE

Relaterte artiklerKontakt oss

Apotekforeningen © 2022
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør: Vendil Åse

Personvernerklæring