Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

16 000 råd om nye blodfortynnende legemidler

- Denne typen utvidet og strukturert veiledning til pasienter som skal begynne med nye blodfortynnende legemiddel er viktig for å sikre riktig legemiddelbruk og å unngå bivirkninger, sier fagdirektør Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen.


02.09.2013

16 000 råd om nye blodfortynnende legemidler
Siden februar er det gjort ca 16 000 legemiddeloppfølginger i apotek for pasienter som starter behandling med blodfortynnede legemidler.

- Dette er imponerende, sier Faksvåg, som legger til at oppfølgingen har resultert i minst 170 tilfeller av helsehjelp, av til dels alvorlig karakter.

- Disse tilfellene kommer i tillegg til oppdagede interaksjoner der legen har endret forskrivning. Ca en tredjedel av helsehjelpen knytter seg til misforståelser i forbindelse med overgangen til de nye blodfortynnede legemidlene, sier han.

- Dette viser med all tydelighet at en utvidet og strukturert veiledning i forbindelse med oppstart med et for pasienten nytt legemiddel har positiv effekt og er viktig for å sikre riktig legemiddelbruk og å unngå bivirkninger, sier Faksvåg.

Kampanjen Nye Blodfortynnende 2013 er utarbeidet av Apotekforeningen for å sikre trygg bruk og riktig overgang til de nye blodfortynnende legemidlene Pradaxa, Xarelto og Eliquis. Kampanjen skal sette apotekpersonalet i stand til å gi riktig og standardisert oppfølging av kunder som har resept på de aktuelle legemidlene. Kampanjen startet 1. februar i år og vil vare ut 2013.

Les mer om Apotekforeningens kampanje "Nye Blodfortynnende 2013" her
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring