Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

28 år og sjef på apoteket

Hun startet som apotektekniker, tok deretter en bachelor i farmasi før hun avsluttet det hele med en mastergrad i farmasi. Nå er hun 28 år og apoteker på Boots apotek i Haram – en liten kjøretur fra der hun vokste opp.


17.01.2012

28 år og sjef på apoteket


– Som farmasøyt er du veldig privilegert, du kan jobbe nesten overalt i landet. Jeg ville tilbake til hjemplassen min og da muligheten dukket opp i Haram var det bare å slå til, sier Synnøve Eidem.
 
Som apoteker har hun det øverste ansvaret for apoteket hun jobber i. Det er en rolle hun trives svært godt med, den unge alderen til tross.
 
– Det er kjempespennende å være apoteker. Selv om du er leder så står du ikke alene. Du får tett oppfølging fra kjedekontoret og de som er over deg i systemet. Jeg opplever det ikke som skummelt, snarere tvert imot. Jeg lærer veldig mye og det blir bare morsommere og morsommere, sier Eidem.
 
Hun forteller at det å bli leder ikke har vært et mål fra starten av. Et lederaspirantkurs hun tok etter bachelorgraden fikk henne på andre tanker. Hun tenkte at dette kanskje kunne være noe for henne.
 
Eidem beskriver jobben som apoteker som ganske annerledes enn jobben som vanlig farmasøyt. Selv om hun fortsatt gjør mange farmasøytiske oppgaver, består dagene hennes av mye mer nå enn tidligere. Selv om det krever mer av henne, synes hun det er veldig lærerikt. Lederjobben gir henne en mestringsfølelse.
 
På spørsmål om hvorfor hun anbefaler farmasiutdanningen svarer hun: – Å være farmasøyt er trygt og du har mange muligheter. 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring