Gå til innholdet

Apotekforeningen

Medisinstart

4 millioner kroner til Oppstartsveiledning i apotek

Apokus er allerede godt i gang med å utarbeide e-læring og faglig støtte, opplæringsmateriell og praktisk treningsopplegg for tjenesten.

Apokus er allerede godt i gang med å utarbeide e-læring og faglig støtte, opplæringsmateriell og praktisk treningsopplegg for tjenesten.

Vendil Åse

Vis Skjul bildetekst

Det er positivt at regjeringen har foreslått å sette av fire millioner til Oppstartsveiledning i apotek i statsbudsjettet for 2018. Det er et mål for oss at pasientene selv skal kunne be om tjenesten på apotek. 

I regjeringens forslag er det lagt opp til at bare pasienter som er henvist fra lege, skal få tilbud om Oppstartsveiledning i apotek (det vi har kalt for Medisinstart). Apotekforeningen mener at pasienten selv også må kunne be om tjenesten på apotek.
 
Apokus er allerede godt i gang med å utarbeide e-læring og faglig støtte, opplæringsmateriell og praktisk treningsopplegg for tjenesten. Apotekforeningen har også forberedt krav til Farmapro for å støtte journalføring av tjenesten. Etter planen vil den nye journalmodulen bli tilgjengelig i Farmapro versjon 5.20, som kommer i april 2018.
 
Det blir ikke start fra nyttår, men i løpet av første halvår 2018.
 
Dette står det i forslaget til helsebudsjett:

«Oppstartsveiledning (Medisinstart red. anm) består av to oppfølgingssamtaler, mellom apotekfarmasøyt og pasienter, etter reseptekspedering. Det foreslås 4 mill. kroner til denne tjenesten i 2018 for pasienter som starter med et nytt legemiddel til behandling av enten høyt blodtrykk, behandling av høyt kolesterol eller blodfortynnende legemidler. Målet med tjenesten er å øke etterlevelse av behandlingen. (…) Det er lagt til grunn at oppstartsveiledning betales med 450 kroner per pasient.»

Medisinstart - for deg som skal begynne med et nytt legemiddel

Medisinstart-studien er et forskningsprosjektet som undersøker effekten av en ny rådgivningstjeneste i apotek. Studien ble utført av Apokus på oppdrag fra og i samarbeid med Apotekforeningen. Medisinstart-studien ble avsluttet våren 2016.

Les mer

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring