Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Aluminiumklorid og brystkreft – Falske rykter

Det verserer et rykte på internett om at aluminiumklorid i antiperspiranter gir økt risiko for brystkreft. Ryktet spres med E-post som oppfordres sendt videre til venner og kjente ("kjedebrev"), og har vært på vandring over hele verden siden 1999.


11.03.2004

Meldingen gir seg ut for å være et sitat av en "spesialist i cellulær biologi; Gabriela Casanova Larrosa". Meldingen er dementert fra forskningsmiljøer, bl. a. American Cancer Society og National Cancer Institute. De studiene som har vært utført, har ikke kunnet finne noen sammenheng mellom bruk av aluminiumklorid i antiperspiranter og brystkreft.

Mattilsynet og Kosmetikkleverandørenes forening har også gått ut med informasjon mot nett-ryktet. Ryktet føyer seg inn i rekken av en egen kategori søppelpost som er blitt en plage på internett, i det de har diverse former for alarmerende innhold som oppfordres spredt rundt til andre. Seriøse forskningsresultater publiseres vanligvis i anerkjente tidsskrifter, og ikke som vandrehistorier. Det anbefales derfor å vurdere kilden, før man selv lar seg skremme eller videreformidler denne type meldinger.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring