Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Anbefaler resept på reisesykemedisin til barn

Det er ikke lenger anbefalt å bruk reisesykemedisinene Postafen eller Marzine til barn under 12 år. Doseringsanvisningen for barn under 12 år er fjernet for begge preparatene.


02.08.2010

– Vi mener det fortsatt er trygt å bruke Postafen og Marzine. Ta kontakt med lege for eventuelt å få en resept, bl.a. for at doseringen for barnet skal fremgår på pakningen, er anbefalingen til småbarnsforeldre fra Ingrid Grønlie i Nasjonalt kompetansenettverk for legemidler til barn.

Det statlige Regionalt legemiddelinformasjonssenter (RELIS) mener at selv om doseringen for Postafen og Marzine er endret til kun å gjelde voksne og barn over 12 år, kan bruk til barn fortsatt anses som trygg i de tidligere godkjente doseringene. Nasjonalt kompetansenettverk for legemidler til barn mener likevel at bruk av legemidler utenfor godkjent indikasjon og dosering som i dette tilfellet, bør forskrives av lege, slik at man er sikret skriftlig informasjon om dosering på pakningen.

Postafen har vært på det norske markedet i over 50 år, og etter en gjennomgang har Legemiddelverket kommet til at virkningene for barn var for dårlig dokumentert, i følge NRK. Men overlege Steinar Madsen i Legemiddelverket mener det fortsatt er trygt å bruke Postafen til barn. – Det har vært et sikkert legemiddel i alle år, uttaler han.

Les anbefalingene på RELIS’ hjemmeside

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring