Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Anbudsordningen på "gråsonelegemidler"

Stortingsrepresentant Ola Gløtvold (Sp) har bedt helseministeren konkretisere informasjonen om hvilke legemidler den foreslåtte anbudsordningen på "gråsonelegemidler" vil omfatte, hvilken type anbudsordning som vil bli aktuell og eventuelle kompensasjonsordninger til distribusjonskjeden for at denne skal sikre utlevering av de aktuelle legemidler til en lavere pris enn hva tilfellet er i dag.


26.11.2003

Helseministeren svarer bl.a. at det på nåværende tidspunkt ikke er avgjort hvilke konkrete legemidler som vil omfattes av ordningen. I første omgang innføres anbud på et begrenset utvalg av legemidler som i praksis bare rekvireres av sykehusets leger, men som skrives ut på blå resept fordi legemidlet inntas utenom sykehuset.

Det som imidlertid er klart, er at det tas sikte på å anbudsutsette legemidler etter virkestoff innenfor følgende lidelser: kvalmestillende legemidler ved kreft og immunsvikt, legemidler mot anemi ved kreft og ved kronisk nyresvikt før og under dialysebehandling, gonadotrope hormonanaloger (hormonnivåreduserende legemidler) ved behandling av prostatakreft, immunsoppressive legemidler ved organtransplantasjon og antipsykotia ved schizofreni.

Les hele svaret fra helseministeren.
 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring