Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotek 1 Gunerius: Et hjem for oss, et hjem for deg

Bytt ut hotell med apotek og intriger med god stemning og trofaste kollegaer. Da er slagordet til den norske tv-serien som skapt for Apotek 1 Gunerius.


21.12.2015

Apotek 1 Gunerius: Et hjem for oss, et hjem for deg

Det flerspråklige apoteket. På Apotek 1 Gunerius snakker de ansatte ti språk i tillegg til norsk og engelsk. Fra høyre: Anita Manzoor, Abu Makumbi, Hossein Mahmoudi, Elin Vik og Rasha Yousif. (Foto Vendil Åse)

For kundene og de ansatte skal alle føle seg hjemme i apoteket som ligger i hjertet av Oslo. Det er viktig for apoteker Hossein Mahmodi

God stemning
– Målet er at kundene skal få bedre service her enn i andre apotek. Vi er et bra team og alle stiller opp for hverandre. Vi er alle glade i arbeidet vårt og vi liker å jobbe sammen. Jeg tror det smitter over på kundene. De føler den gode stemningen. Da ønsker de å komme tilbake, sier Mahmodi.

Han må tenke seg om før han svarer på spørsmålet om hvorfor miljøet er så godt.

– Det er ikke så enkelt å svare på. Men vi ser hverandre. Jeg passer alltid på å snakke med hver av mine ansatte i to-tre minutter hver dag før vi begynner. Jeg vil vite hvordan de har det. Er det en litt vanskelig dag, hjelper vi hverandre. Vi tør å si ifra, sier han.

Ti språk
Hossein Mahmodi kom til Norge i 1996. Han er født i Iran og studerte farmasi på universitetet i Teheran. I 1990 flyktet han til Sverige. Etter to års etterutdannelse fikk han autorisasjon som farmasøyt. Han arbeidet ved apotek i Kiruna og Umeå, før han havnet i Norge og Førde, og deretter Oslo og Ullevål. I 2002 åpnet Apotek 1 Gunerius, og Mahmodi ble ansatt som apoteker.

– Jeg ønsket å tilpasse meg området her. Det er for eksempel mange som har bakgrunn fra Vietnam og Pakistan som bor her. I tillegg er apoteket sentralt plassert i nærheten av Oslo Sentralstasjon, så det er lett å komme seg hit fra andre steder også. Jeg har bevisst satset på å ansette personale som kan mange språk.Persisk, kurdisk, arabisk, vietnamesisk, luganda, swahili, eritreisk, urdu, bosnisk og farsi.

– De ansatte hos meg snakker til sammen ti ulike språk. Da har jeg ikke telt med norsk eller engelsk. Det snakker jo alle, selvfølgelig, sier Mahmodi.

Kommer langveis fra
På grunn av alle språkene er de ansatte på apoteket på det lille kjøpesenteret Gunerius etterspurte. Kundene kommer fra hele Oslo og Akershus for å få hjelp, gode råd og veiledning på sitt eget morsmål.

– Vi er nok kjent som det flerkulturelle apoteket. Mange av kundene våre er på fornavn med en av våre ansatte. Og mange kommer hit til oss fordi de har blitt anbefalt apoteket av andre. Jeg tror 60 prosent av kundene har annen bakgrunn enn etnisk norsk. Det er særlig de litt eldre kundene våre som ønsker hjelp på morsmålet sitt, sier apotekeren.

Apoteket ligger i kjøpesenteret Gunerius, i skyggen av Oslo City. De er fire farmasøyter og tre apotekteknikere i heltidsstillinger. Selv trives Mahmodi veldig godt med å jobbe i apotek.

– Jeg jobber i apotek fordi jeg elsker å jobbe med folk. Og tiden går så fort når man har direkte kontakt med kundene. Ingen dag er lik. Det er alltid forskjellige nyanser. Det er moro, sier Mahmodi.


 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring