Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotek-Norge har unik service

Stadig flere kjøper reseptfrie smertestillende legemidler, nesespray og røykestoppmidler i matbutikk eller på bensinstasjon etter at legemiddelloven åpnet for slikt salg. Dette betyr ikke at folk er mindre tilfreds med apotek enn før.


25.07.2005

En undersøkelse foretatt av TNS Gallup viser at folk har stor tiltro til sitt lokale apotek, og tilfredsheten med apoteket er høyere enn på flere år, sier administrerende direktør i apotekerforeningen Kai Finsnes.

Muligheten for kjøpe reseptfrie smertestillende legemidler, nesespray og røykestoppmidler utenfor apotek har satt seg i markedet. Stadig flere handler utenfor apotek. 77% mener disse legemidlene nå er lett tilgjengelig i butikker og bensinstasjoner og 53 % av befolkningen har handlet slike legemidler utenom apotek i løpet av de siste 12 måneder.

Andelen som kjøper reseptfrie legemidler utenfor apoteket vil antakeligvis ikke minke med årene, likevel er ikke Finsnes bekymret for apotekenes rolle.

- Det er flott at kundene selv kan velge å kjøpe reseptfritt i matbutikk eller bensinstasjon. Trenger de råd og veiledning om bruk av legemidler, går de på apoteket. Apotekene har et mye større vareutvalg, har fagkunnskap og yter god service. Brukerne har fordel av å benytte seg av tjenestene og servicen apoteket tilbyr, mener Finsnes. Som faghandel på legemidler fyller apotekene viktige funksjoner som ikke butikker og bensinstasjoner kan ivareta, påpeker han.

For to år siden nøt apoteket lavere tillit enn legene. Tilliten til legene har sunket fra 69 % til 66 % det siste halve året, samtidig har tilliten til apoteket økt fra 74% til 77 %.

- God service og praktisk beliggenhet er de viktigste årsakene til at kundene er fornøyde med sitt apotek. Det er særlig kvinner og de som handler mest medisiner som setter pris på informasjonen og servicen de får på apoteket, forteller Finsnes.

Han er ikke bekymret for at apotek vil måtte nedlegges som følge av et friere marked.

- Vi etterstreber å tilby våre kunder det de trenger både av varer, service og tjenester. Vi syntes det er greit at folk selv kan bestemme hvor de skal handle reseptfrie medikamenter, men vi tar vår rolle som rådgivere svært alvorlig. Brukere skal alltid være trygge på at de kan oppsøke sitt nærmeste apotek for råd og veiledning, sier Finsnes som er svært glad for folks positive oppfatning av apoteket.

For mer informasjon kontakt administrerende direktør, Kai Finsnes, tlf: 926 03 729
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring