Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotek på Norgestoppen i tillit

Syv av ti nordmenn har stor tillit til og er fornøyd med apotekene. Knapt noen andre bransjer i Norge oppnår så høy score som apotekene når meningsmålingsbyråene måler tillit.


28.05.2009

Apotek på Norgestoppen i tillit

© Apotekforeningen

Resultatene kommer frem i en undersøkelse fra TNS Gallup, gjennomført i april 2009 på oppdrag fra Apotekforeningen.

Hele 72 prosent sier de har stor eller svært stor tillit til apotekene i Norge.

- Undersøkelsen viser at apotekene fortsatt nyter en meget høy tillit hos befolkningen, noe vi er svært fornøyd med, sier adm. dir. Kai Finsnes i Apotekforeningen. Det er god service, god informasjon og kort ventetid som er viktigst for apotekkunden, viser undersøkelsen.

Tillitsscoren omregnet til en skala fra 1 til 100, ligger på 78 poeng. Tilliten til apotekene er aller høyest i Trøndelag og Nord-Norge, med 80 poeng, og blant kvinner, med 79 poeng. Tilliten er høy i alle aldersgrupper og alle landsdeler.

- At de unge apotekkundene har en score på 79 poeng er ekstra hyggelig, siden dette er kunder apotekene skal forholde seg til i mange år fremover, påpeker Finsnes.

Reseptfritt på apotek
I november 2003 ble det åpnet for at noen reseptfrie legemidler kunne selges andre steder enn på apotek. Likevel er det fremdeles rundt 40 prosent av befolkningen som utelukkende kjøper sine reseptfrie legemidler på apoteket. De aller eldste synes å være de aller mest lojale til apoteket

- Særlig de aller eldste ønsker den tryggheten som kjøp på apotek gir. Kun fire av ti blant de over 60 år oppgir at de har kjøpt legemidler andre steder, sier Finsnes.

Får informasjon om legemidlene
To tredjedeler av kundene sier at de alltid eller som oftest får informasjon om bruken av legemidler, når de handler på apotek. Mindre enn 10 prosent sier de sjelden får slik informasjon, og bare en prosent sier at de aldri får det.

– Apotek er en faghandel der man alltid skal ha tilbud om informasjon om legemiddelbruken. Ikke alle har behov for slik informasjon hver gang de handler, men tilbudet skal være der. Denne undersøkelsen viser at apotekene i stor grad lever opp til denne forpliktelsen. Likevel er det noe å strekke seg etter, slik at alle apotekkunder opplever at de uoppfordret får tilbud om informasjon når de har behov for det, avslutter Finsnes.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring