Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotek ønsker anonym varsling

Det en utfordring for apotekansatte at varsling til fylkeslegen om uforsvarlig forskrivning ikke kan skje anonymt, mener Apotekforeningen.


07.11.2013

Apotek ønsker anonym varsling

Foto: skjermkopi fra NRK TV

- Reportasjen til NRK Brennpunkt ”Bare en pille til” bør være en tankevekker for alle som har med pasienters legemiddelbruk å gjøre, også for oss i apotek. Saken minner oss om at rutinene for varsling av mistanke om uforsvarlig forskrivning må gjennomgås jevnlig. Vi kan alle bli bedre, sier adm.dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.
 

I NRKs oppfølging av Brennpunkt-programmet er det reist spørsmål om apotek i tilstrekkelig grad melder fra til fylkeslegene om mistanker om uforsvarlig forskrivning av legemidler. - Det er krevende å varsle for apotekene fordi de ikke har den fulle oversikten over det den enkelte pasient har resept på, sier Per T. Lund til NRK.
 

- I denne sammenhengen er det også en utfordring at det har blitt flere apotek, fordi det gjør at disse pasientene lettere kan gå fra apotek til apotek og hente medisinene sine. I tillegg er det en utfordring for apotekene at varslingen til fylkeslegen ikke kan skje anonymt. Mange som jobber i apotek melder at de blir kontaktet både av leger og pasienter som det har blitt varslet om, sier Lund.


Apotekbransjen har gitt omfattende innspill til Helsedirektoratets arbeid med en veileder for forskrivning av vanedannende legemidler. Apotekforeningen har nå også sendt en henvendelse til Helsetilsynet for å få en dialog om hvordan samarbeidet om varsling kan bli bedre.
 

Se NRKs nyhetssak her (4:15 ut i sendingen)



TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring