Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotekene kan fortsette å gi prisinformasjon på alle resepter

Det er skrevet mye i Dagens medisin om hemmelige legemiddelpriser og apotekenes plikt til å påføre legemiddelets pris på papirresepter i det siste. Det er fortsatt slik at apotekene kan gi prisinformasjon på alle papirresepter.


10.10.2016

I Dagens medisins papirutgave torsdag 6. oktober fremsto det som om Helse- og omsorgsdepartementet mener at regelverket skal tolkes slik at apotekene ikke lenger skal gi prisinformasjon på H-resepter på papir. Dette er ikke riktig.

 

I et brev til Legemiddelverket skriver HOD nå at «Forskrift om rekvirering og utlevering av legemidler fra apotek § 7-1 bestemmer at apotek skal påføre resepten opplysninger om blant annet legemidlets pris.» Dermed fastslår departementet at apotekene har handlet i tråd med lov- og regelverk.

 

Det fremgår imidlertid også av brevet at departementet mener at apotekene kan la være å påføre prisinformasjon på resepter der det ikke skal beregnes egenandel, altså primære helseforetaksfinansierte legemidler (H-resept).

 

«Departementet ber Statens legemiddelverk legge denne forståelsen til grunn ved forvaltning av regelverk og tilsyn med apotek. Departementet vil ved revisjon av forskriften vurdere å presisere ordlyden i § 7-1.»

 

Apotekforeningen er i dialog med HOD om hvordan praksisen skal bli for fremtiden, og tar opp en del uavklarte problemstillinger med departementet i nær fremtid.

 

Oddbjørn Tysnes, 07.10.16


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring