Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotekene klar for blodsukkersjekk

Apotekene ønsker å kvalitetssikre blodsukkermålingene til personer med diabetes, skriver Dagens Medisin. - Vi mener det er mulig å få til et godt tilbud i apotekene, sier fungerende administrerende direktør i Apotekforeningen, Oddbjørn Tysnes.


16.09.2010

Apotekene klar for blodsukkersjekk
Apotekene ønsker å få på plass et tilbud til diabetespasienter, der disse kan få kvalitetssikret blodsukkermålingene sine. Men da må Norsk kvalitetsforbedring av laboratorievirksomhet utenfor sykehus (NOKLUS) åpne for dette, skriver Dagens Medisin den 16. september.

I et nylig fremlagt forskningsprosjekt anbefaler doktorgradsstipendiat Reidun S. L. Kjome at apotekene bør tilby en årlig blodsukkersjekk til pasienter som ønsker å få bekreftet at egenmålingen er korrekt.

– De (forskningsresultatene) bekrefter at apotekene kan spille en viktig rolle for å gi diabetespasienter et bedre helsetilbud. Kjomes forslag om tettere oppfølging av denne pasientgruppen i apotek, er helt i tråd med bransjens egen holdning. Vi mener det er mulig å få til et godt tilbud i apotekene, sier Oddbjørn Tysnes til Dagens Medisin.

Les hele saken hos Dagens Medisin her
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring