Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotekene klare til å skrive ut Tamiflu fra torsdag 5.11

Helseministeren har bestemt at pasienter kan få influensamedisinen Tamiflu i apotek uten resept fra torsdag. Et eget skjema og samtale med farmasøyt erstatter resepten. Apotekene er klare til å ta imot folk som trenger Tamiflu når ordningen trer i kraft på torsdag.


03.11.2009

Apotekene klare til å skrive ut Tamiflu fra torsdag 5.11

Ordningen innebærer at pasientene selv fyller ut et skjema med informasjon bl.a. om helsetilstand, og at farmasøyten kontrollerer skjemaet og bestemmer hvilken type og styrke influensamedisin som er egnet. Skjemaet fungere som resept.
 

- Vi deler departementets syn på behovet for raskt å kunne øke tilgjengeligheten av influensamedisin til befolkningen i en situasjon der spredningen av influensa A (H1N1) har økt kraftig. Det har blitt et veldig stort press på fastlegene og legevaktene, både på grunn av stor usikkerhet i befolkningen knyttet til influensavaksinering, og på grunn av akutt behov for Tamiflu. Etter vår vurdering er det viktig at legehjelp er tilgjenglig for dem som har reelt behov for det. I denne situasjonen er det naturlig å søke avlastning for legene, og apotekfarmasøytene representerer en kompetent avlastning når deg gjelder legemiddelforsyning, sier fung. adm. direktør Oddbjørn Tysnes i Apotekforeningen.


Tamiflu er et legemiddel med lite bivirkninger, men som kan ha god effekt for behandling eller forebygging av influensa og svineinfluensa.
 

Det er 650 apotek med mer enn 2300 ansatte farmasøyter i Norge. - Farmasøytene er klare til å bidra til at befolkningen skal få minst mulig ulempe av influensapandemien. Derfor er det naturlig at de påtar seg oppgaven med å skrive ut Tamiflu og Relenza til pasienter og personer i risikogruppene. Farmasøyter har høy legemiddelfaglig kompetanse, og har lang erfaring med rådgivning av pasienter om legemiddelbruk og egenomsorg. Dermed er det også fullt faglig forsvarlig at farmasøyter påtar seg den oppgaven, mener Tysnes.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring