Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Apotekfarmasøyten som også er forsker

Det var egentlig sivilingeniør han skulle bli, men allerede etter noen uker på studiet skjønte han at valget var feil. Fasinasjonen for realfag, og da særlig kjemi, førte i stedet Lars Erik Eng Eibak til farmasistudiet. Det er han glad for i dag.


17.01.2012

Apotekfarmasøyten som også er forsker


– Farmasistudiet er et utrolig bra studium, med godt studentmiljø og faglig høy kvalitet, sier Eng Eibak. Han startet på farmasiutdanningen i 2005, og allerede etter fire uker var første eksamen unnagjort. Til tross for den tøffe starten har han bare positive ting å si om studiet.
                                                           
– Deler av studiet er tøft, og det krever en del av deg til tider, men jeg synes det er sånn det skal være. Heldigvis er det en fin kombinasjon av praktiske og teoretiske fag som gir en god variasjon i hverdagen, sier Eng Eibak.
 
Da Eng Eibak etter fem år var ferdig med farmasiutdannelsen var han klar for en jobb i legemiddelindustrien, og hadde også en jobb å gå til, men tilbudet om å skrive doktorgrad ved UiO ble for fristende. Han valgte å fordype seg i legemiddelanalyse, som han akkurat hadde skrevet masteroppgave om.
 
I dag er han ferdig med doktorgraden og jobber for tiden på Vitusapotek på Jernbanetorget. Han synes det å jobbe i apotek er spennende og liker å kombinere fagkunnskapen han besitter med kommunikasjon med kunder.
 
Hva han gjør i fremtiden er han usikker på, men han synes det er en trygghet å vite at han med farmasiutdanningen i bunn har mange valgmuligheter. Både i apotek og andre steder. 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring