Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Aust-Agder får e-resept

Nå har også Aust-Agder startet arbeidet med å innføre e-resept. Med dette vil nær 100 kommuner ha daglig bruk av e-resept.


30.04.2012

Aust-Agder får e-resept
Alle apotek i Aust-Agder kunne ekspedere e-resepter fra 24. april. Tidligere er den nye reseptordningen innført i Rogaland og Hordaland, og i store deler av Vestfold og Telemark. Når e-resept er ferdig utbredt i Aust-Agder, vil e-resept være i daglig bruk i til sammen 98 kommuner.

E-resept betyr elektronisk resept, og systemet øker sikkerheten og gjør hverdagen enklere for legemiddelbrukere. Den som trenger resept vil ikke lengre få en papirresept i hånden, i stedet sender legen resepten elektronisk til en sentral database. Kundene får varen utlevert på apoteket ved å oppgi fødselsnummer eller navn og fødselsdato.

Gjennom bruk av e-resept reduseres blant annet sjansene for feilmedisinering eller uheldige kombinasjoner av legemidler. Og den nye ordningen har fått god mottakelse fra både kunder og apotek, i følge Apotekforeningens teknologidirektør Terje Wistner.

- For kundene er det særlig det praktiske med at de slipper papirreseptene, mens apotekene opplever økt sikkerhet i utleveringen, og ikke minst mindre fare for at falske resepter blir ekspedert, sier Wistner.

I følge Helsedirektoratet vil utrullingen av e-resept etter Aust-Agder fortsette i nabofylket Vest-Agder, som går i gang med e-resept fra 3. mai. Deretter kommer turen til fylkene i Nord-Norge og Trøndelag.

- E-resept vil være innført i halvparten av landets fylker før sommeren. Til høsten går vi i gang i Møre og Romsdal, Oslo og Akershus. Resten av fylkene kommer tidlig i 2013, opplyser avdelingsdirektør Anne-Lise Härter i Helsedirektoratet.

Les hele saken hos Helsedirektoratet

Se også helsedirektoratets temasider om e-resept
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring