Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Ba Stortinget følge opp apotekprosjekt

Tirsdag 21. mai holdt Stortinget høring om Folkehelsemeldingen. Riktig legemiddelbruk var tema da Apotekforeningen ga sine innspill til Helse- og omsorgskomiteen.


22.05.2013

I sitt fem minutters innlegg la adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen vekt på kompetansen som finnes i apotekene, og beskrev den innsatsen som nå gjøres for å sikre trygg overgang og oppstart med nye blodfortynnende legemidler.

- At Folkehelsemeldingen adresserer betydningen av riktig legemiddelbruk så kraftfullt begeistrer oss som representerer apotekene. Det er få – om noen - aktører i helsevesenet som står nærmere legemiddelbrukerne enn de nærmere 7000 helsepersonell som arbeider i landets 748 apotek, og årlig ekspederer 40 millioner resepter. Apotekene har stor tillit i befolkningen, og ønsker å beholde og videreutvikle denne tilliten. Derfor er apotekene ikke bare opptatt av at legemidler er tilgjengelig for befolkningen på en trygg og effektiv måte, men også av at pasientene får hjelp til å bruke legemidlene riktig, sa Lund i den muntlige høringen.

- Vi er her i dag for å minne dere i Helse- og omsorgskomiteen på at dere må bidra til at prosjektet Oppstartveiledning i apotek blir gjennomført, etterspørre resultatene, og tilrettelegge for at legemiddelkompetansen som finnes i de norske apotekene tas systematisk i bruk for prioriterte legemiddelbrukere fremover, i samarbeide med øvrig helsepersonell, avsluttet Per T. Lund.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring