Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Bedre folkehelse med satsing på apotek

Helseminister Jonas Gahr Støre vil gjenreise folkehelsepolitikken. - Apotekene må da mobiliseres sammen med de øvrige tidlige helsetilbudene som fastlegen, psykologen, helsestasjonen, skolehelse, sier Per T. Lund.


07.01.2013

Bedre folkehelse med satsing på apotek

Folkehelse

- Dette er tilbud nær der vi lever dagliglivet, lenge før et helseproblem blir slik at sykehus er svaret, mener adm. dir. Per T. Lund i Apotekforeningen.

Feil bruk av legemidler er viet stor oppmerksomhet i den nylig fremlagte stortingsmeldingen om kvalitet og pasientsikkerhet. I stortingsmeldingen slås det fast at ”samstemte legemiddellister, strukturerte legemiddelgjennomganger og legemiddelsamtaler mellom pasient og farmasøyt er sentrale virkemidler for å gi personell som behandler oversikt over pasientens faktiske legemiddelbruk og sette pasienten i stand til å bruke legemidlene riktig”.

En fortsatt satsing på pasientsikkerhetskampanjen, bl.a. med legemiddelgjennomganger er ett viktig tiltak. En tydelig erkjennelse av at legemiddelsamtalen mellom pasient og farmasøyt, er også et viktig skritt på veien for å gjøre pasientene bedre i stand til å bruke legemidlene riktig, slik at skader kan unngås.

- I dette arbeidet må apotekfarmasøytene få en sentral plass. Apotekene med sine 6500 ansatte helsepersonell i landets over 700 apotek utgjør en bærebjelke i det norske førstelinjetilbudet til befolkningen. Hvert år er det 45 millioner kundekontakter i apotekene. Det er opplagt at en aktiv og handlingsorientert folkehelsepolitikk må gi tydelige signaler om hvordan legemiddelkompetansen som finnes nærmest befolkningen kan mobiliseres og styres, mener Per T. Lund.

Les helseministerens Syv ønsker for Helse-Norge her


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring