Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Bedre pasientsikkerhet med e-resept

- E-resepten er et viktig ledd i samhandlingsreformen. Dette er et viktig tiltak som bedrer pasientsikkerheten, sa helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre da han i dag besøkte Vitusapotek Jernbanetorget.


16.10.2012

Bedre pasientsikkerhet med e-resept

Helseminister Støre og apoteker Mari Solberg (Foto: NMD)

E-resept innføres i Oslo fra 16. oktober, og helseministeren fikk være med da apoteker Mari Solberg ekspederte den elektroniske resepten til Merete Østerdal. 

Se innslag i NRK Østlandssendingen
 
- E-resept er trygt og enkelt. Jeg kan rett og slett ikke se noen ulemper med systemet. At apoteket nå kan se hvilke andre legemidler kunden bruker samtidig, bidrar til økt pasientsikkerhet, sa Jonas Gahr Støre.

- Erfaringene så langt er veldig gode. Dette har vi ventet på, sa apoteker Mari Solberg til helseministeren. En stor fordel med e-resept er at vi kan få oversikt over andre legemidler kunden bruker. Da har vi også mulighet for å bidra til at kundene unngår uheldig legemiddelbruk, sa Solberg.

Positive erfaringer
- Det nye systemet har levd opp til forventningene, sier Terje Wistner, direktør teknologi og e-helse i Apotekforeningen.
Med e-resept sender legen resepten til en sentral elektronisk reseptbank (Reseptformidleren), og kan så hentes opp av apoteket når kunden kommer. De som får forskrevet en e-resept, kan altså hente ut sine legemidler uten å ha med seg noe annet enn legitimasjon.
 
– Erfaringene fra vår side har vært veldig gode, og vi har stort sett bare fått positive tilbakemeldinger fra apotekene, sier Wistner til NRK.no.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring