Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Billigere legemidler

- Legemidler på resept er billigere nå enn de var før, og spesielt kopilegemidler er blitt billigere. Avansen til apotek og grossister er langt lavere enn slik de blir fremstilt i dagens Aftenpostens oppslag 13. mars, sier Kai Finsnes, adm. dir. i Apotekforeningen.


13.03.2009

Riksrevisjonen la tirsdag 12. mars frem en rapport om kopilegemidler. Denne inneholdt en rekke interessante fakta og vurderinger, men dessverre også noen misforståelser og unøyaktigheter. Noen av resonnementene i Aftenposten er basert på slike misforståelser.
 
- Gjennom trinnprissystemet kuttes prisene på kopilegemidler kraftig. Prisene på kopilegemidlene i Norge er sunket med nesten 75 prosent etter at de fikk konkurranse og er lavere enn i andre land. Rabatter som grossister og apotek oppnår, kommer forbrukerne og folketrygden til gode, samtidig som trinnprissystemet baserer seg på at apotek belønnes for å selge de billigste legemidlene. På få år har pasientene og Folketrygden spart flere milliarder kroner, forklarer Finsnes.
 
- Meningen fra myndighetenes side er rett og slett at apotek og grossister skal ha bedre inntjening på kopilegemidler enn på originallegemidler, slik at de får en påskyndelse til å bidra til at pasientene bytter fra et dyrt originalmerke til et langt billigere kopilegemiddel.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring