Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Boots apotek Lørenskog: Ikke som andre kjøpesenterapotek

Et kjøpesenterapotek med egen produksjonsavdeling, der de blant annet produserer smertekassetter, TPN og metadon. Det finner du ikke så mange andre steder enn på Lørenskog.


21.12.2015

Boots apotek Lørenskog: Ikke som andre kjøpesenterapotek

Boots apotek Lørenskog produserer fortsatt flasker med ferdigblandet metadon fordi noen kunder vil ha en annen smak enn den industriproduserte. (Foto Jostein Soldal)

– På mange måter er vi et typisk kjøpesenterapotek. Mange av kundene stikker innom apoteket fordi de likevel er på senteret. Vi har også mange faste kunder. Det bor mange eldre i området rundt her, og vi er et ganske resepttungt apotek. Videre satser vi mye på helsetjenestene våre som vi er stolte av å kunne tilby, blant annet føflekkscanning og blodtrykksmåling.

Slik beskriver apoteker Cecilie Sannes på Boots apotek Lørenskog apoteket sitt. Her har hun vært fast ansatt siden 1998. Apoteker har hun vært de siste seks årene.

Boots apotek Lørenskog er et ganske stort apotek, med mange reseptkunder hver dag og vesentlig flere nå frem mot jul. Apoteket ligger på Metro senter i Lørenskog. Metro er et kjøpesenter i god vekst, noe også apoteket merker positivt. Apoteket ligger rett ved hovedinngangen, og de ferske julehyllene er godt synlige for dem som skynder seg forbi innover i senteret. Noen stopper opp og tar turen innom.

Smertekassetter og TPN
Det som skiller Boots apoteket mest fra de fleste andre apotek, er likevel produksjonsvirksomheten som er knyttet til apoteket. I tillegg til å være leder for de som jobber i publikumsapoteket, er Sannes også leder for de som jobber i produksjonsavdelingen som ligger i egne lokaler noen få hundre meter fra senteret.

– Her produserer vi salver, kremer, kapsler og miksturer etter resept og aseptiske legemidler som smertekassetter og total parenteral ernæring (TPN) for levering til mange andre apotek over hele landet, forteller Sannes.

Hun mener markedet for de aseptiske produktene er i vekst fordi flere pasienter nå behandles utenfor sykehusene. I tillegg produserer apoteket fortsatt flasker med ferdigblandet metadon fordi kundene vil ha en annen smak enn den som har markedsføringstillatelse i Norge.

I tilknytning til produksjonslokalene har apoteket også et eget lokale for metadonkunder, der de i avskjermede omgivelser kan hente metadonen sin.

– Vi organiserer også multidoseleveranser fra produksjonsavdelingen. De siste månedene har vi sett en merkbar vekst i bestillinger av multidose til privatkunder. Selve pakkingen foregår hos Farmaka, men det er vi som ordner og kontrollerer ordinasjonskortene opp mot legemiddellisten og som har kontakt med annet helsepersonell.

De beste medarbeiderne
Tilbake i apotekutsalget understreker Cecilie Sannes at de hele tiden er opptatt av å forbedre seg, og at faglig oppdatering for personalet er en kontinuerlig prosess.

– Vi skal sette kunden i sentrum. Vårt apotek skal være best på service, og vi gjør vårt ytterste for at kunden skal bli fornøyd. Ved Boots apotek Lørenskog har vi det beste personalet og et veldig hyggelig arbeidsmiljø. Det tror jeg smitter over på kundene, slik at de alltid ønsker å komme tilbake til oss.

 


Kort om apoteket
 

  • Kjøpesenterapotek med mange resepterkunder
  • Tilbyr bl.a. føflekkscanning og blod- trykksmåling
  • Produksjonsavdeling som produserer smertekassetter, TPN og metadonN og metadon

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring