Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Bransjerådet for apotekene er nedlagt

Apotekforeningens styre vedtok i møte 29. februar 2008 å nedlegge Bransjerådet. Apotekforeningen vil heretter koordinere bransjeovergripende aktiviteter som berører de etablerte Bransjestandardene og utvikling av eventuelle nye standarder


14.03.2008

Bransjestandardene er fortsatt relevante, og behovet for bransjeløsninger er større enn noen gang. Behovet for gjennomføringskraft er dermed også større. Styrets vedtak innebærer dermed ikke avvikling eller nedprioritering av arbeidet med bransjestandarder, men en endret organisering av arbeidet.

Bransjerådet har vært i virksomhet siden mars 2006, men har i denne perioden ikke mottatt relevante henvendelser eller oppdrag fra verken brukere/kunder, apotekansatte eller helsetjenesten.

Fra 2001 til 2008 har det vært en kontinuerlig utvikling der det i dag er langt større interesse for grunnleggende bransjeløsninger og standarder på fag- og kvalitetsområdet enn i 2001.

Det er derfor naturlig å knytte arbeidet med bransjestandarder og fastsettelse av grunnleggende kvalitetskrav i apotek nærmere inn til dem som er ansvarlig for kvalitet og faglig utvikling i apotekgrupperingene. Dette vil gi en langt sterkere forankring og eierskap til arbeidet med bransjestandardene, og det vil bedre gjennomføringsevnen i apotek og kjeder. Arbeidet med nye bransjestandarder vil også fordre yrkesorganisasjonenes involvering.

Bransjen jobber allerede etter denne modellen, blant annet i det pågående arbeid med utvikling av bransjestandarder for informasjon ved salg av reseptfrie legemidler, og arbeidet med etablering av bransjestandarder for helsetjenester i apotek. Dette arbeidet skjer i dag i regi av Apotekforeningen i et nært samarbeid med medlemsgruppene.

Ved å legge ned Bransjerådet vil apotekets brukere miste et organ som kunne behandlet kundeklager rettet mot apotek/apotekbransjen. Likeledes vil brukerne av apotek som har vært representert i rådet ved FFO, miste en direkte stemme inn apotekbransjen. Det er foreløpig ikke bestemt hvordan bransjen skal sikre at brukerperspektivene best kan bli ivaretatt, men Apotekforeningen legger vekt på at dette skal bli ivaretatt også i fremtiden.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring