Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Bruk av reservasjonsårsaken «SLV-vedtak foreligger – behold varen – standard egenandel»

Vi minner om at reservasjonsårsaken «SLV-vedtak foreligger – behold varen – standard egenandel» i FarmaPro kun skal benyttes når SLV har fattet et formelt vedtak.


30.11.2016

Reservasjonsårsaken må IKKE benyttes når apoteket eller kunden reserverer seg mot bytte. SLV fatter slike vedtak svært sjelden og informerer apotekene skriftlig om slike vedtak. Apotekene må ikke benytte reservasjonsårsaken uten at de har forvisset seg om at et slikt vedtak foreligger.
 
I 2016 har det ikke vært fattet noen slike vedtak, og det er derfor ikke grunnlag for å bruke reservasjonsårsaken.

For å unngå at reservasjonsårsaken benyttes i vanvare, vil FarmaPro etterhvert bli tilpasset slik at det gis et varsel når apoteket har valgt reservasjonsårsaken.

Bak reservasjonsårsaken ligger koden S. Noen apotek har blitt informert om at kode S ikke skal brukes bortsett fra når SLV har fattet vedtak. Det har vært litt forvirring rundt dette. Vi understreker derfor at kode S = reservasjonsårsaken «SLV-vedtak foreligger – behold varen – standard egenandel».

Ett unntak hvor reservasjonsårsaken skal brukes i dag
Det er imidlertid ett unntak hvor reservasjonsårsaken skal brukes i dag. Høsten 2016 fikk Glivec indikasjonspatent. FarmaPro er ikke tilpasset dette på en god måte enda. Inntil videre skal derfor reservasjonsårsaken benyttes i en workaround-rutine for FarmaPro 5.14 og 5.16. Les mer om dette her.


Astrid Marie Reksnes, 30. november 2016

 


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring