Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Cipralex og refusjonspris

Statens legemiddelverk har sendt ut følgende informasjon om refusjonspris for Cipralex til landets apotek


14.03.2008

Fra 3. mars 2008 ble det innført refusjonspris på Cipralex som er lavere enn maksimal apotekutslagspris (AUP). Statens legemiddelverk beklager at ikke alle spørsmål om egenbetaling var tilstrekkelig belyst og avklart. Dette har ført til at mange pasienter har måttet betale en ekstra egenbetaling for forskjellen mellom refusjonspris og maksimal AUP når de har fått utlevert Cipralex på apotek.

Dette har dessverre medført problemer i apotekene fordi det både har vært uklart hva som ville være grossistenes og apotekenes innkjøpspris, om gevinstdeling skal benyttes på vanlig måte, og hvordan dette skulle håndteres teknisk i apotekenes systemer.

Statens legemiddelverk har hatt en dialog med leverandøren av Cipralex (H. Lundbeck AS), de tre legemiddelgrossistene, de tre store apotekkjedene og Apotekforeningen for å finne en løsning der pasienter skal slippe å betale ekstra. Dialogen har ledet til at H. Lundbeck AS vil redusere prisen på Cipralex til grossistene, slik at de tre grossistene kan og vil selge Cipralex til apotekene til en apotekinnkjøpspris (AIP) som med tillegg av normal apotekavanse og eksklusiv gevinstdeling, vil gi en AUP som er lik refusjonspris. De tre apotekkjedene har bekreftet overfor Legemiddelverket at de vil selge Cipralex til refusjonspris. Legemiddelverket forventer at alle andre apotek gjør det samme, slik at pasientene slipper ekstra egenbetaling.

Kontaktpersoner i Legemiddelverket:
  • avdelingsdirektør Elisabeth Bryn
  • seksjonssjef Helga Festøy
  • seksjonssjef Erik Hviding
tel. 22 89 77 00

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring