Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

De mest kjente reseptfrie legemidlene utenom apotek

Leverandørene av de mest kjente reseptfrie medisinene, som Paracet, Ibux og Otrivin, har nå orientert apotekkjedene om at de vil selge disse medisinene også til andre enn apotek.


08.12.2003

- Vi tar leverandørenes beslutning til etterretning. Apotekene er klare til å konkurrere, både på pris og med faglig dyktige ansatte som kan gi kundene gode råd, sier direktør Oddbjørn Tysnes i pressemelding fra Norges Apotekerforening.

Flere legemiddelprodusenter har tidligere besluttet å forbeholde sine mest kjente merker av reseptfrie legemidler til apotek, og selge andre varemerker i dagligvarehandel og andre utsalgssteder. De største legemiddelprodusentene har nå likevel besluttet å levere sine mest kjente merker også utenom apotek. Dette gjelder bl.a. Weifa, som produserer Paracet og Ibux, og Novartis, som produserer Otrivin. Dette er de tre reseptfrie legemidlene som det selges mest av i Norge.

Alle salgskanaler har dermed tilgang på de mest kjente merkene. – Dermed er det fritt frem for konkurransen, også på de mest kjente merkene. Vi går ut fra at det også betyr at Konkurransetilsynet legger bort sitt varslede inngrep, som skulle sikre at disse merkene skulle bli tilgjengelige.

For apotekene er det viktig å understreke at også reseptfrie medisiner må brukes med varsomhet. Vi vil oppfordre kunder til å be om råd og stille spørsmål når de er usikre om bruken av reseptfrie medisiner, sier Oddbjørn Tysnes.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring