Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Direkteleveranser av veterinærlegemidler fra grossist til profesjonell sluttbruker


02.09.2004

Høringsuttalelse fra NAF
NAF har avgitt høringsuttalelse til følgende sak oversendt fra Helsedepartementet: Endring av grossistforskriften - Forslag til utvidelse av adgangen for grossist til å levere legemidler til profesjonelle sluttbrukere av legemidler til dyr.
 

NAF uttaler i sakens anledning:

"Helsedepartementet har i brev av 30. juni 2004 og høringsnotat om endring av grossistforskriften foreslått en utvidelse av adgangen for grossist til å levere legemidler til profesjonelle sluttbrukere av legemidler til dyr. Forslaget kan ha svært uheldige konsekvenser for mattrygghet, dyrehelse og dyrevelferd, og vi ber om at saken utsettes.

Høringsforslaget er av svært stor betydning sett i forhold til apotekenes rolle i det norske legemiddelmarkedet, i og med at forslaget i realiteten innebærer at hele veterinærfeltet fjernes fra apotekkanalen. Konsekvensene av dette, for apotekkanalens rolle og samfunnsansvar, drøftes imidlertid ikke i forslaget. Høringsnotatet diskuterer heller ikke mulige konsekvenser for matrygghet, dyrehelse og dyrevelferd.

Da saken i sin tid var oppe i Sosialkomiteen i forbindelse med ny apoteklov, ble den etter NAFs syn ikke gjenstand for en tilstrekkelig bred utredning og diskusjon. Spørsmålet var således ikke utredet eller nevnt i proposisjonen som lå til grunn for Sosialkomiteens engasjement i saken.

I midten av september 2004 arrangerer Folkehelseinstituttet en konferanse om evaluering og videreføring av Regjeringens tiltaksplan mot antibiotikaresistens (2000 - 2004). Konferansen vil kunne gi viktige signaler vedrørende fremtidige strategier for kontroll med bruk av antibiotika til dyr. Slike strategier vil igjen være førende for valg av de mest hensiktsmessige rekvirerings-, distribusjons- og kontrollordninger
."
NAF peker i sin høringsuttalelse på en rekke uheldige konsekvenser av det foreliggende forslaget og ber om at saken utsettes og diskuteres i lys av Legemiddelmeldingen som Helsedepartementet skal levere høsten 2004.

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring