Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Diskusjon om nye antikoagulantia i Legetidsskriftet

Et innlegg om nye antikoagulantia fra Apotekforeningen og Apokus, er nå publisert i Legetidsskriftet.


26.04.2013

Et innlegg med tittelen ”Nye antikoagulantia – bør vi ha litt kaldt vann i blodet?” ble publisert på Legetidsskriftets nettsider i februar. Fagdirektør Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen og utviklingsleder Eirik Torheim i Apokus har avgitt en kommentar til innlegget, "Nye antikoagulantia og informasjon". Her redegjør de for den pågående kampanjen NB2013. Denne kommentaren er også trykket i  Tidsskrift nr. 8 som kom ut 23. april.

- Apotekene håper med denne informasjonskampanjen å bidra til at risikoen for uheldige hendelser i sammenheng med de nye antikoagulasjonsmidlene kan minimeres, skriver Faksvåg og Torheim. 

De  påpeker at apotekene dermed fungerer dermed som et sikkerhetsnett for pasienter som enten har misforstått legens anvisninger eller som opplever feil i forskrivningen. I tillegg mener de at apotekene spiller en viktig rolle i å informere og motivere legemiddelbrukeren slik at han er i stand til å følge behandlingen på en trygg og god måte.

- Med denne informasjonskampanjen setter apotekene sin innsats i system slik at brukerne av en legemiddelgruppe det er grunn til å følge ekstra nøye med på, skal kunne føle seg tryggere. Vi håper og tror at helse-Norge vil få se gode resultater av dette arbeidet, avslutter Faksvåg og Torheim.

Innlegget ”Nye antikoagulantia og informasjon" fra Faksvåg og Torheim kan du lese her.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring