Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Distriktsapotekene sikret gjennom ny avtale

Apotekkjedene (Alliance apotek, Apotek 1 og Vitus apotek) og Helse- og omsorgsdepartementet har inngått en avtale som sikrer drift av alle landets distriktsapotek.


13.06.2007


Adm. dir. Øyvind Winther (Apotek1), adm. dir. Marit Lambrechts (Alliance apotek), helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og adm. dir. Kjell Paulsrud (Vitus apotek) undertegnet distriktsapotekavtalen som sikrer fortsatt apotek i alle kommuner som har apotek i dag.
Avtalen løper til 1. juli 2009. Avtalen ble undertegnet av helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og direktørene for de tre apotekkjedene.

Distriktsapotekavtalen gjelder for alle kommuner der det er minst ett privat apotek. Avtalen innebærer at apotekkjedene forplikter seg til at en av dem skal åpne apotek, dersom det eneste eksisterende apoteket i en kommune blir lagt ned. Forpliktelsen til å åpne apotek går på omgang mellom de tre kjedene.

- Apotekkjedene tar et samfunnsansvar og sikrer at befolkningen i alle kommuner der det i dag er  apotek, også kommer til å ha apotek i fremtiden. God tilgjengelighet til legemidler og farmasøytiske tjenester for befolkningen, er et viktig helsepolitisk mål. Det er ingen tvil om at dette målet er nådd. Det har i stor grad skjedd takket være liberaliseringen av apotekmarkedet i 2001, sier adm. direktør i Apotekforeningen, Kai Finsnes. 

- Et viktig resultat av den nye apotekloven, som resulterte i etableringen av tre store apotekkjeder, er at vi har fått betydelig bedre apotekdekning her i landet. Kjedene konkurrerer om å gi kunden best mulig tilgang på apotektjenester, og nyetablering er en viktig konkurranseparameter. Det er åpnet 192 nye apotek siden 2001. 50 kommuner har gått fra null til ett eller ett til to apotek i denne perioden. Bare hittil i år er det åpnet 13 nye apotek, påpeker Finsnes. 

Distriktsapotekavtalene har eksistert siden den nye apotekloven trådte i kraft i 2001
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring