Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

E-resept i Nordland og Trøndelag

Før sommeren skal både Nordland og Trøndelagsfylkene ha startet innføringen av e-resept.


22.05.2012

E-resept i Nordland og Trøndelag
Nordland begynner innføringen av e-resept tirsdag 22. mai. En drøy uke senere, 30. mai, er turen kommet til Nord-Trøndelag, før Sør-Trøndelag starter på arbeidet 5. juni. Da vil e-resept være i bruk i halvparten av landets fylker.

E-resept er til nå innført i Hordaland, Rogaland, Aust-Agder, Vest-Agder, Finnmark og Troms, samt i store deler av Vestfold og Telemark.

E-resept betyr elektronisk resept, og systemet øker sikkerheten og gjør hverdagen enklere for legemiddelbrukere. Den som trenger resept vil ikke lengre få en papirresept i hånden, i stedet sender legen resepten elektronisk til en sentral database. Kundene får varen utlevert på apoteket ved å oppgi fødselsnummer eller navn og fødselsdato.

Gjennom bruk av e-resept reduseres blant annet sjansene for feilmedisinering eller uheldige kombinasjoner av legemidler. Og den nye ordningen har fått god mottakelse fra både kunder og apotek, i følge Apotekforeningens teknologidirektør Terje Wistner.

- For kundene er det særlig det praktiske med at de slipper papirreseptene, mens apotekene opplever økt sikkerhet i utleveringen, og ikke minst mindre fare for at falske resepter blir ekspedert, sier Wistner.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring