Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

E-resept til Telemark

Elektroniske resepter er nå innført i 40 kommuner i Hordaland og Vestfold. Fra 7. februar starter arbeidet med innføring av e-resept i Telemark.


02.02.2012

E-resept til Telemark
De fleste kommunene i Telemark innfører e-resept fra 7. februar, men kommunene Nissedal, Hjartdal og Notodden vil starte litt senere. De aller fleste apotek og bandasjister i fylket vil imidlertid være klare til å ekspedere e-resepter fra 7. februar, kun tre apotek starter noe senere. Det er Vitusapotek Gvarv som starter 15. februar, og Kviteseid apotek og Seljord apotek som setter i gang 16. april.

Nesten hele Hordaland og store deler av Vestfold bruker i dag e-resept. Siden starten med innføring av e-resept, våren 2010, har 185 legekontor, 82 apotek og 11 bandasjister tatt den nye teknologien i daglig bruk.

Økt pasientsikkerhet
Både pasienter, leger, apotek og bandasjister har tatt godt imot ordningen, mener avdelingsdirektør Anne-Lise Härter i Helsedirektoratet:

- De har positive erfaringer og synes e-resept er bedre enn papirresept, sier hun.

Myndighetene forventer at e-resepten skal forhindre bruken av falske resepter, det er nemlig adskillig vanskeligere å forfalske en resept som sendes elektronisk. I tillegg tror de nyordningen vil gi tryggere rutiner og økt pasientsikkerheten.

- E-resept reduserer faren for feilmedisinering, feilutlevering og uheldige kombinasjoner av legemidler, sier Härter.

Les mer om e-resept på www.helsenorge.no/eresept og www.eresept.no.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring