Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

En av tre bruker legemidler feil

Statens legemiddelverk ønsker at pasientene selv blir flinkere til å oppsøke informasjon om legemidlene de bruker. Dagbladet gjengir en liste med ti legemiddelgrupper man må være ekstra oppmerksom på.


15.01.2014

En av tre bruker legemidler feil

Faksimile: Dagbladet 14. januar

Fagdirektør i Statens legemiddelverk, Steinar Madsen sier til Dagbladet tirsdag denne uken at det er viktig at alle som bruker legemidler fast får en legemiddelliste hos fastlegen eller når de skrives ut fra sykehus. Han oppfordrer pasienter til å ta i bruk digital teknologi for å holde oversikt.

– Gjennom tjenesten «Mine resepter» og andre elektroniske hjelpemidler, kan pasientene lære mye, og finne svar på det de lurer på, sier Madsen.

Apotekene retter mange feil
Per Kristian Faksvåg, fagdirektør i Apotekforeningen, mener farmasøyter er et viktig tilskudd til legen som pasientenes legemiddelrådgiver.

– Norske farmasøyter i apotek avdekker rundt 2000 feil og mangler ved resepter og medisinbruk daglig – fra enkle til alvorlige misforståelser, sier Faksvåg til avisen.

Leder i Norges Farmaceutiske Forening, Tove Ytterbø sier til Dagbladet at 30 til 50 prosent av alle legemidler brukes feil. Hun mener bedre oppfølging fra farmasøyter i apoteket vil bidra til tryggere og riktigere bruk, og viser til studier gjort i England som viser at legemiddelbruken blant pasienter som følges opp av farmasøyter blir riktigere.


- Apotek avdekker rundt 2000 feil daglig, sier
Per Kristian Faksvåg.


TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring