Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Erfaringsutveksling på tvers av generasjoner

I ett år har mentor Per Kristian Faksvåg og adept Maren Rambøl Ruud snakket sammen om farmasi, yrkesvalg og karriere. Resultatet for adepten ble ny jobb og en rådgiver for livet.


25.09.2015

Erfaringsutveksling på tvers av generasjoner

Mentor i bakgrunnen og adept foran: Per Kristian Faksvåg og Maren Rambøl Ruud (Foto Vendil Åse).

Per Kristian Faksvåg i Apotekforeningen og Maren Rambøl Ruud i Boots avsluttet før sommeren mentorprogrammet til Norsk Farmasøytisk Selskap. Programmet har nå totalt over 50 mentorer, og de tar opp 10 nye adepter i året.
 
Bra for farmasøyter i apotek
Maren Rambøl Ruud fikk vite om mentorordningen helt tilfeldig. Hun mener ordningen passer godt for apotekfarmasøyter.
 
– Å snakke med noen som har jobbet mange år og som har lang ledererfaring var veldig nyttig for meg. Midt i mentorprogrammet tok jeg over som bestyrer i Boots apotek Grünerløkka. Å være leder var en ny situasjon for meg, og da var det nyttig å kunne diskutere ulike aspekter ved rollen med en ekstern person. Alle har godt av å reflektere rundt hvordan man ønsker å fremstå som leder og hvordan man skal angripe ulike valg man må ta, sier Ruud.
 
Tydeliggjøre egne mål
Hun forteller at mentor Per Kristian Faksvåg hjalp henne å sette seg egne mål og bli tydelig på egne ønsker.
 
– Nå var ikke målet da jeg gikk inn i mentorordningen at jeg skulle få meg en ny jobb som rådgivningsfarmasøyt. Men det ble resultatet. Jeg er fortsatt ansatt i Boots, men skal nå drive med tilsyn, kurs og legemiddelgjennomganger i Oslo kommune.
 
Begge forteller om en god kjemi dem imellom, og mange og gode samtaler.
 
– Hun har spurt meg om jeg kunne tenke meg å være en type rådgiver og coach for henne, og det var jeg selvfølgelig positiv til, sier mentor Per Kristian Faksvåg.
 
Faksvåg har 37 års erfaring innen ulike deler av farmasien og har hatt mange ulike stillinger. I dag jobber han som fagdirektør i Apotekforeningen.
 
– Det viktigste med mentorordningen er å få adepten til å reflektere over egne ønsker og å hjelpe til med å ta egne valg for videre karriere. Men mentorprogrammet har også vært nyttig for meg både for å få innblikk i hva dagens farmasøyter er opptatt av, men også at jeg under perioden har blitt utfordret innen mange ulike temaer, sier han.

Av Vendil Åse

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring