Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Etablerer kompetansesenter for apotekbransjen

Stiftelsen til fremme av norsk apotekfarmasi og Apotekforeningen har blitt enige om å etablere et nytt faglig kompetanse- og utviklingssenter for bransjen: Apotekenes utviklingssenter AS.


14.09.2011

- Senteret skal utarbeide opplæringsprogrammer og gjennomføre praksisnære prosjekter innen områder hvor apotekene som bransje har sammenfallende interesser og behov, sier Gunnar Ellingsen, styreleder i Stiftelsen og nyvalgt styreleder i Apotekenes utviklingssenter AS.

Senterets formål er definert slik:

Apotekenes utviklingssenter skal gjennom praksisnære prosjekter og opplæringsvirksomhet videreutvikle helsepersonell i apotek som legemiddelrådgivere og apotek som faghandel for legemidler.

Senteret skal bidra til å fremme samhandling mellom apotek og resten av helse-Norge til beste for legemiddelbrukeren.

Videreutvikle helsepersonell som legemiddelrådgivere
Opplæringstilbudet fra Apotekenes utviklingssenter vil bli et fjernundervisningstilbud beregnet for alt helsepersonell i apotek. Det vil bli lagt opp til en abonnementsordning, der abonnentene vil få tilgang til et stadig økende tilbud.

- Senteret skal lage bransjekurs som gir faglig trygghet og ferdigheter man må beherske for å være en god legemiddelrådgiver, forklarer Gunnar Ellingsen. Han mener at oppdatert farmasifaglig kompetanse om f.eks terapianbefalinger, legemidler, resepthåndtering og bruk av relevante oppslagsverk vil bidra til å videreutvikle rollen som legemiddelrådgiver og styrke apotekenes rolle som faghandel for legemidler.

Praksisnær prosjektvirksomhet
Med opprettelsen av senteret vil det bli etablert et team med kompetanse fra apotek og prosjektledelse som også kan påta seg store og små utviklingsprosjekter. Teamet skal gradvis bygge opp kunnskap og metoder for hvordan prosjekter i apotek kan gjennomføres og dokumenteres.

- Vi ser for oss at teamet skal kunne utarbeide rapporter og undersøkelser som dokumenterer forprosjekter, piloter og støtte til implementering for nye tjenester i apotek. Implementeringsstøtte kan f.eks være felles opplæringsprogram, evaluering fra brukere og dokumentasjon og analyser for utbredelse og effekt. Videre skal det legges vekt på praksisnære prosjekter som medfører samhandling med andre aktører i helse-Norge og som har nytteverdi for alle apotek, sier Ellingsen.

Stiftelsen til fremme av norsk apotekfarmasi og Apotekforeningen går inn med oppstartskapital og blir senterets eiere, med Stiftelsen som majoritetseier.

Senteret har vært utredet i forprosjekt i ett år og ble formelt etablert i september 2011. Det forventes at lansering av opplæringstilbudet vil finne sted høsten 2012.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring