Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Fagkompetanse i særklasse

72 prosent av det norske folk har høyest tillitt til fagkompetansen i apotek. Dette viser en fersk undersøkelse om fagbransjer i Norge.


03.04.2013

Fagkompetanse i særklasse
Undersøkelsen om fagbransjer i Norge utført av InFact for Euro Business School. Apotek troner alene i toppen.

- Dette er svært gledelig for apotek. Det er tydelig at folk føler de får den hjelpen de er ute etter når de kommer på apoteket. De ansatte i apotek har høy faglig kompetanse, og denne undersøkelsen viser at folk setter stor pris på faghandelen apotek. Apotekansatte gjør en utrolig viktig jobb når det gjelder å sikre riktig legemiddelbruk og gi gode råd om helseplager og velvære, sier en stolt adm.dir i Apotekforeningen, Per T. Lund.

På bakgrunn av det siste butikkbesøket, ble et representativt utvalg av befolkingen i undersøkelsen, gjennomført av InFact for Euro Business School, spurt om å oppgi inntil fem fagbransjer som på bakgrunn av egne opplevelser har høyest fagkompetanse. Totalt var 30 bransjer inkludert i undersøkelsen. Desidert på topp kommer apotekbransjen, hvor hele 72 prosent av de spurte sier at de har høy tillit til denne bransjens fagkompetanse. Dernest følger optikk og frisør med henholdsvis 31,7 prosent og 23,4 prosent.

- At hele 72 prosent av de spurte sier at de har høy tillit til kompetansen i apotekene, underbygger også funnene fra vår egen årlige undersøkelse, Apotekbarometeret, gjennomført av TNS Gallup. Her sammenlignes apotek med andre helseaktører, og også her scorer apotek høyest på tillitsskalaen, foran både leger og sykehus, sier Per T. Lund.

Les mer om Apotekbarometeret her

Les pressemeldingen fra Euro Business School her (pdf)

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring