Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Farmasøytene kan avlaste legene

Hvis helseministeren lager en løsning der farmasøytene kan foreta legemiddelgjennomgang i samarbeid med legene, kan langt flere oppleve bedre helse, behandling og livskvalitet - og mindre behov for spesialisert helsetjeneste. Dette skriver Per T. Lund, administrerende direktør i Apotekforeningen, og Tove Ytterbø, leder Norges farmaceutiske forening, i en kronikk i Dagens Medisin.


16.04.2012

Farmasøytene kan avlaste legene
Lund og Ytterbø tar utgangspunkt i forslaget til ny fastlegeforskrift, som nylig har vært på høring.

- Det er opplagt, slik også helseministeren har fastslått, at det trengs flere fastleger til å løse oppgavene. Men fastleger vokser ikke på trær, og det vil uansett være oppgaver de ikke rekker over, mener Lund og Ytterbø. De mener at spørsmålet dermed blir om det finnes andre helseprofesjoner som er kvalifisert til å avlaste legene og gjennomføre dette sårt tiltrengte tiltaket.

- For oss er det åpenbart at farmasøytene peker seg ut. De er eksperter på legemidler - og hvordan de virker. I apotekene finnes det 2.500 av dem. Hvis helseministeren lager en løsning der farmasøytene kan avlaste fastlegene med å gjøre legemiddelgjennomganger i samarbeid med legene, vil langt flere opplevebedre helse, bedre behandling, bedre livskvalitet og mindre behov for spesialiserte helsetjenester, oppsummerer Per T. Lund i Apotekforeningen og Tove Ytterbø fra Norges farmaceutiske forening.

Les hele kronikken i Dagens Medisin her
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring