Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Farmasøytene vil fornye resepter

Fornyelse av resepter for p-piller og rekvirering av legemidler ved øyeinfeksjon og betennelsesdempende geler kan utføres av farmasøyter, mener Apotekforeningen.


27.03.2012

Farmasøytene vil fornye resepter
Dagens Medisin skriver tirsdag 27. mars om Apotekforeningens høringssvar om revidert fastlegeforskrift. Apotekforeningen mener at det bør gjøres en gjennomgang av hvilke oppgaver fastlegene gjør i dag som kan løses av andre, blant andre apotekene. Apotekforeningen ønsker blant annet å få innført såkalte apotekresepter, også kjent som farmasøytrekvirering, for å øke tilgjengeligheten til enkelte mye brukte reseptbelagte legemidler.

– Gi farmasøytene rekvireringsrett for enkelte legemidler. Vi mener at farmasøyter med fordel kan fornye resepter på for eksempel p-piller, og ha selvstendig rekvireringsrett på legemidler som brukes ved øyeinfeksjon og betennelsesdempende geler til behandling av milde til moderate lokale smerter i forbindelse med overflatiske bløtdelskader, sier konstituert fagdirektør Hilde Ariansen til Dagens Medisin.

Apotekforeningen støtter hovedlinjene i forslaget til revidert fastlegeforskrift, og vektlegger blant annet at apotek kan løse noen av fastlegenes oppgaver, enten alene eller i samhandling med fastlegen:

– Vi tror apotekene kan avlaste fastlegene, både ved å gjøre oppgaver som legen fremdeles vil ha ansvar for, men også ved å frita fastlegene for noe ansvar, sier Ariansen til Dagens Medisin.

Les hele saken hos Dagens Medisin
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring