Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

Farmasøyter kan levere ut Tamiflu

Fra 5. november kan farmasøyter levere ut Tamiflu og Relenza uten resept fra lege. Forutsetningen er at kunden fyller ut en egenerklæring, som farmasøyten kontrollerer.


09.11.2009

Det er bare personer som er influensasyke og personer som tilhører en av risikogruppene og er utsatt for smitte, som kan få Tamiflu på denne måten.

Ordningen innebærer at pasientene selv fyller ut et skjema med informasjon bl.a. om helsetilstand. Farmasøyten kontrollerer skjemaet og avgjør hvilken type og styrke influensamedisin som er egnet. Skjemaet kan fylles ut hjemme før du kommer til apoteket, eller du får skjemaet på apoteket. Skjemaet finnes her 

Takst og pris
Det innføres også en midlertidig ordning med redusert betaling for legemidlene, 50 kr for Tamiflu og 51 for Relenza. Pasienter som ikke har resept fra lege, må i tillegg betale 20 kroner for rekvireringen på apotek. Pasienter som benytter seg av denne ordningen i apotek vil derfor betale ca 70 kroner pr legemiddelpakning. Den reduserte egenbetalingen for legemidlene er en egen ordning i forbindelse med pandemien, og pasienten kan derfor ikke bruke frikort.

Les mer på pandemi.no 

TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring