Gå til innholdet

Apotekforeningen

Nyheter

OBS! Dette er en gammel artikkel og innholdet kan være utdatert

- Farmasøytkompetansen må brukes videre!

Statssekretær Ragnhild Mathisen i Helse- og omsorgsdepartementet brukte sitt innlegg på Legemiddeldagen 2012 til å utpeke farmasøytene og apotek som viktige ledd i samhandlingsreformen. - Man må trekke på den kompetansen som finnes i apotekene i enda større grad enn man kanskje klarer å gjøre i dag. Det er helt i tråd med samhandlingsreformen, sa Mathisen.


29.05.2012

- Farmasøytkompetansen må brukes videre!
Av Frode Alne Bolin, Apotekforeningen

Statssekretæren var invitert til å snakke om kvalitet og pasientsikkerhet. Målet for regjeringens politikk er å få til en bedre legemiddelbruk, og øke kvaliteten og pasientsikkerheten i dagens helsevesen. I dette arbeidet mente hun at apotekene og farmasøytene utgjør en viktig kompetanse, og er en del av de leddene som må være på plass for å få til riktig legemiddelbruk og god kvalitet for pasientene:
- Dere er det siste leddet pasientene møter før man får med seg medisinen hjem, begynner å bruke den, begynner å bruke den sammen med andre medisiner. Derfor spiller dere en veldig viktig rolle, og vi er opptatt av å bruke den kompetansen videre, poengterte hun.
Mathisen viste til Trondheim kommune, der de har ansatt en kommunefarmasøyt. Hun åpnet for at dette kunne være en løsning, og håpet uansett å se at også apotekfarmasøyter brukes i større grad inn i helse- og omsorgstjenestene i kommunene.
- Jeg håper å se at det foregår et samarbeid hvor man trekker på den kompetansen som finnes i apotekene i enda større grad enn man kanskje klarer å gjøre i dag. Det er helt i tråd med samhandlingsreformen. Det handler om å bruke den kompetansen man har, og tenke tverrfaglig, sa Mathisen, og oppsummerte:
- Vi har et av verdens beste helse­vesen, men vi kan også gjøre ting bedre. Vi ønsker å forebygge og vi ønsker å redusere de skadene som følger av legemiddelrelaterte forhold. Der har vi et potensial, og det er målet vårt å gjøre noe med.
TILBAKE

Kontakt oss

Apotekforeningen © 2024
Slemdalsveien 1, Postboks 5070 Majorstuen, 0301 Oslo
Tlf: +47 21 62 02 00
Nettredaktør:

Personvernerklæring